Ucraina a trimis pe front 30 de drone ucrainene pentru întărirea forțelor armate. Cele mai importante evenimente din a 161-a zi de război

unian
Foto: unian.net

Astăzi este a 161-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 Ucraina a trimis pe front 30 de drone pentru întărirea forțelor armate împotriva armatei ruse. Printre acestea se află FLyEye, unul dintre cele mai bune drone. Acest lucru a fost anunțat de ministrul transformării digitale al Ucrainei, Mâhailo Fedorov.

🟣 În seara zilei de 2 august, Forțele Armate ale Ucrainei au informat despre doborârea a șapte dintre cele opt rachete de croazieră rusești Kh-101 (X-555). Acestea au costat armata rusă 91 de milioane de dolari, scrie Forbes.

🟣 Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat despre pierderile Federației Ruse de la începutul războiului până în ziua de astăzi, 3 august. Astfel, armata rusă a avut de pierdut:
# tancuri – 1 774 de unități;
# vehicule blindate de luptă – 4 022 de unități;
# sisteme de artilerie – 939 de unități;
# MLRS – 259 de unități;
# sisteme de apărare aeriană – 118 unități;
# aeronave – 223 de unități;
# elicoptere – 191 de unități;
# sistem operațional-tactic UAV – 740 de unități;
# rachete de croazieră – 180 de unități;
# nave/bărci – 15 unități;
# echipamente auto și cisterne – 2 922 de unități;
# echipament special – 83 de unități;
# personal – 41 350 de persoane.

🟣 Soldații armatei ruse au bombardat o altă zonă din regiunea Dnipopetrovsk, au fost distruse o biserică și o grădiniță. Anunțul a fost făcut de președintele administrației militare din regiune pe pagina sa de Telegram.

🟣 Belarus a desfășurat un antrenament de comunicare la granița cu Ucraina. Informația a fost confirmată de autoritățile ucrainene pe pagina de Facebook, transmite unian.net.

🟣 Două treimi din populația regiunii Donețk a fost evacuată. Astfel, acum aproximativ 250 000 de locuitori rămân în regiune. Acest lucru a fost confirmat de șeful Administrației Militare Regionale Donețk, Pavlo Kârâlenko, scrie unian.net.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.


Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente