Kremlinul despre intențiile lui Pelosi de a vizita Taiwan: Suntem solidari cu China. Washington organizează o provocare în emisie directă

Federația Rusă este solidară cu China în ceea ce ține de Taiwan și înțelege îngrijorările Pekinului legate de o posibilă vizită a Nancy Pelosi pe insulă. Aceasta este poziția Kremlinului, făcută publică de purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov.

Foto: BBC

„Tot ce este legat de o posibilă vizită în Taiwan a președintei Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi comportă un caracter profund provocator.

SUA au ales calea confruntărilor, ceea nu prevestește ceva bun. Kremlin observă că toată această posibilă vizită nu face decât să crească tensiunile în regiune”, a declarat astăzi Peskov.

Cu o reacție la o posibilă vizită a Nancy Pelosi în Taiwan a venit și Ministerul rus de Externe. „SUA nu o dată a organizat provocări, iar astăzi Washington o face în emisie directă”, se arată într-o notă a diplomației Federației Ruse.

Avioane de luptă chineze au zburat marți aproape de așa-numita „linie mediană” care separă strâmtoarea Taiwan. Pe lângă avioanele de luptă, Beijingul a trimis mai multe nave militare în apropiere de linia de demarcație neoficială dintre China și Taiwan, o acțiune neobișnuită și considerată „extrem de provocatoare”, în ziua în care este așteptată o posibilă vizită în regiune a președintei Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi.

Patru nave de război americane, inclusiv un portavion, au fost poziționate în apele de la est de Taiwan în desfășurari „de rutină”, înaintea unei vizite așteptate a președintei Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, la Taipei.


Pub