Avionul în care se află Nancy Pelosi a aterizat la Taipei

Aeronava cu care a călătorit Nancy Pelosi a aterizat pe aeroportul din Taipei. Nancy Pelosi a fost întâmpinată de oficialii taiwanezi, scrie digi24.ro

Foto: captură video

Potrivit programului neoficial, Pelosi se va întâlni cu președintele Tsai Ing-wen. Patru surse citate de Reuters au spus că pentru miercuri este programată o întâlnire cu un grup de activiști care luptă pentru drepturilor omului.

Statele Unite ale Americii au declarat luni că nu vor fi intimidate de China. Încă de săptămâna tercută, Armata Populară de Eliberare a Chinei a desfășurat diverse exerciții, inclusiv exerciții cu muniție de război, în Marea Chinei de Sud, Marea Galbenă și Marea Bohai. China consideră că vizitele oficialilor americani în Taiwan transmit un semnal încurajator către tabăra pro-independență de pe insulă.

Washingtonul nu are relații diplomatice oficiale cu Taiwan, dar oferă insulei mijloacele de a se apăra.

Marți, Pelosi a vizitat Malaezia, după ce luni și-a început turneul în Asia în Singapore. Biroul ei a spus că va merge și în Coreea de Sud și Japonia, dar nu a menționat o vizită în Taiwan.

Avioane de luptă chineze au zburat marți aproape de așa-numita „linie mediană” care separă strâmtoarea Taiwan. Pe lângă avioanele de luptă, Beijingul a trimis mai multe nave militare în apropiere de linia de demarcație neoficială dintre China și Taiwan, o acțiune neobișnuită și considerată „extrem de provocatoare”, în ziua în care este așteptată o posibilă vizită în regiune a președintei Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi.


Pub