Un teren destinat construcțiilor și un lot agricol, puse sub sechestru de ARBI, săptămână trecută: Ce valoare au bunurile

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a aplicat sechestru pe un lot agricol și un teren destinat construcțiilor, în baza delegațiilor procurorilor, săptămâna trecută. Valoarea estimată a bunurilor indisponibilizate este de circa 300 de mii de lei.

Foto: UNIMEDIA

Pe lângă componenta de recuperare a bunurilor provenite din infracțiuni, CNA și-a desfășurat activitatea și pe alte dimensiuni cum sunt cea de prevenire a corupției, analitică, de expertiză și educație anticorupție.

Astfel, Direcţia analitică a finalizat 8 analize operaționale și a pornit 6 analize operaționale noi. La moment, Direcția are în procedură 110 de analize operaționale și strategice, iar Direcţia legislaţie și expertiză anticorupție a remis autorilor 8 rapoarte de expertiză și 9 avize, iar 48 de proiecte de acte normative sunt în examinare sub aspectul expertizei anticorupție. 

În cancelaria Centrului au fost înregistrate 1255 de materiale.

Totodată, 52 de apeluri au fost recepționate la Linia naţională anticorupţie, iar Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 4 activități de informare și sensibilizare. Alte 4 sesiuni sunt planificate pentru săptămâna în curs.

Au fost eliberate 98 de caziere de integritate.

Două persoane s-au deținut în izolatorul de urmărire penală al CNA pe parcursul săptămânii precedente.


Pub