Ultima oră! Marina Tauber rămâne în arest în penitenciarul 13. Magistrații au respins recursul avocaților

Deputata Marina Tauber rămâne în arest în penitenciarul 13. Magistrații au respins recursul avocaților. Decizia a fost pronunțată astăzi de către judecătorii Curții de Apel Chișinău.

Foto: captură video

Așa este justiția la noi, e amuzant, s-au prezentat multe argumente pentru care nu trebuie să fiu închisă”, a spus Tauber.

„E presiune politică”, a adăugat aceasta.

„Am prezentat probe și declarații scrie ale lui Kirkorov, a administratorului companiei de event, contractul dintre compania de event cu o persoană fizică, Valico Veaceslav, noi am solicitat audierea lui Valico pentru a stabili, mai mult ca atât - nicio probă nu relevă faptul că artiștii au primit banii, concertul nu a avut loc, banii nu au fost achitați. Instanța nu a admis nicio cerere a avocaților, se bazează pe presupuneri ale unor persoane și în baza la aceasta se învinuiește a treia persoană care la moment e în arest preventiv”, a declarat avocatul Aureliu Colenco.

Acum 2 săptămâni, deputata Șor Marina Tauber a rămas din nou fără imunitate parlamentară, iar procurorii au descins cu percheziții în biroul acesteia.

În aceeași zi, Marina Tauber a fost reținută.

Ulterior, deputata a fost pusă sub învinuire pe două capete de acuzare. Este vorba despre „acceptarea cu bună știință a finanțării Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat, acțiuni infracționale care se încadrează conform elementelor infracțiunii prevăzute la art. 181/2 alin. (5) din Codul penal, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor” pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate, infracțiune prevăzută la art.181/2 alin.(1) din Codul penal”.

Sâmbătă, aceasta a primit 30 de zile de arest în penitenciarul 13. Înainte de pronunțare, Tauber a spus că probele prezentate de procurori sunt povești și că se așteaptă la o decizie corectă.

Și avocații au spus că probele sunt speculative, iar după pronunțarea deciziei au spus că o vor contesta.


Pub