Viceprimarul Ilie Ceban, amendat pentru că „ar fi refuzat să autorizeze o construcție în parcul Valea Morilor”: Voi depune plângere la Procuratură

Viceprimarul capitalei, Ilie Ceban, susține că a primit proces verbal de contravenție, după ce ar fi refuzat să elibereze acte permisive pentru construcții pe un teren cu suprafața de un hectar din Parcul Valea Morilor. Totodată, Ceban afirmă că va depune o plângere la Procuratură și va contesta actul în instanță de judecată.

Foto: captură video

„Săptămâna trecută, un executor judecătoresc a expediat un proces verbal de contravenție pe motiv că eu nu doresc eliberarea unui certificat de urbanism pentru proiectare în Parcul Valea Morilor”, a spus Ceban la ședința Primăriei din 1 august.

Este un teren de un ha în parc, în preajma străzii Vasile Lupu unde cineva vrea să construiască blocuri de locuit. De zeci de ani a intenționat cineva să pună mâna pe el și consideră că este proprietatea lor. Noi am luptat din 2019, inclusiv în instanță de judecată cu probe ca să securizăm acel teren și să rămână de domeniul public. În continuare nu voi elibera astfel de acte”, a menționat Ilie Ceban la ședința Primăriei.

În același sens, viceprimarul afirmă că va depune o plângere la Procuratură și va contesta în judecată procesul verbal cu privire la contravenție.


Pub