Fii student la tine ACASĂ. Alege Universitatea „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul!

Universitatea „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul este o universitate tânără și cu o poziție clară asupra modului în care își asumă rolul de instituție de învățământ superior. De la înființare, s-a impus în peisajul academic moldovenesc ca resursă relevantă din punct de vedere didactic și științific, devenind polul de excelență al Regiunii Sud. Fondată acum 23 de ani, universitatea are drept scop pregătirea şi asigurarea localităţilor din sudul Republicii Moldova cu cadre de înaltă calificare. În cadrul Universității activează, trei facultăţi: Facultatea de Științe Umaniste și Pedagogice; Facultatea de Drept şi Administraţie Publică şi Facultatea de Economie, Inginerie și Științe Aplicate.

Cu toate că are o istorie scurtă, Universitatea „Bogdan Petriceicu Hasdeu” a înregistrat rezultate foarte bune atât în domeniul cercetării ştiinţifice, cât şi în implicarea cadrelor didactice în organizarea şi realizarea activităţilor extra-curriculare, programelor şi proiectelor care au ca scop dezvoltarea domeniului educaţional în regiunea de sud a Republicii Moldova.

Baza materială a universității

Baza materială a Universității este formată din: 2 blocuri de studii cu 6 laboratoare și 12 centre de cercetare științifică, inovare și dezvoltare, 10 săli multi-media, biblioteca universitară, Centrul de Documentare și Informare ONU, Centrul de Documentare al Uniunii Europene, Punctul de documentare NATO, o zonă de Wi-Fi gratuită, sală de sport, și 2 cămine universitare. Centrele asigură consultanţă în ceea ce priveşte furnizarea de surse metodice şi bibliografice, promovarea valorilor europene prin factorul lingvistic şi altele.

Biblioteca Universităţii de Stat „B. P. Hasdeu” din Cahul este o parte integrantă a procesului de învăţământ şi cercetare care asigură accesul la informaţii, creând condiţii de instruire atât prin colecţiile de documente tradiționale și resurse electronice, dar și asigurând cu spații special amenajate pentru lecturare. De asemenea, utilizatorii Bibliotecii au acces gratuit la Internet prin intermediul rețelei interne de calculatoare, aici având posibilitatea de a consulta bazele de date și reviste electronice achiziționate de către Bibliotecă.

Universitatea oferă burse, diplome și mențiuni pentru diferite concursuri

Universitatea oferă anual: numeroase burse acordate de diverse instituții din țară și de peste hotare, oportunități de mobilitate academică și participări la conferințe ștințifice internaționale. Mulţi studenţi sunt apreciaţi cu diplome şi menţiuni la diferite concursuri, ceea ce demonstrează potenţialul intelectual al universităţii.

12 programe de studii la licență, 8 programe de master, 18 programe acreditate din diverse domenii

În prezent universitatea are o ofertă educațională acreditată sau autorizată la: 12 programe de studii la licență (zi și frecvență redusă) și la 8 programe de master. Totodată universitatea pune la dispoziția diverselor instituții de stat și private din sudul Republicii Moldova, 18 programe acreditate din diverse domenii, prin intermediul Centrului de Formare Continuă.

Universitatea este parte a diverselor forme de colaborare internaţională cum ar fi: participarea în programe și proiecte de cercetare de nivel instituţional, naţional, internaţional, inclusiv proiectele Tempus; a acordurilor interuniversitare; a programelor de mobilitate studenţi, cadre didactice etc. În același timp universitatea „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul are parte de numeroase proiecte finanțate de Uniunea Europeană.

Posibilitatea de a absolvi concomitent două facultăți

Unul din cele mai mari avantaje pe care le poți avea dacă aplici să studiezi, la USC este posbilitatea de a merge la două facultăți concomitent, respectiv două diplome de studii, deoarece Facultatea Transfrontalieră prin crearea unei extensiuni universitare își desfășoară cursurile în baza tehnico-materială locală, cu finanţare centralizată de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi,  și în cadrul Universității de Stat „B.P. Hasdeu” din Cahul.

Acest parteneriat este un proiect care te invită să înveți despre depășirea limitelor în cunoaștere, cercetare și cooperare. Alături de o echipă de profesori dinamici și creativi, pentru care acasă devine locul în care sunt așteptați cu brațele deschise, vei învăța că nu există distanță pe care să nu o poți parcuge ușor, atât timp cât sufletul îți ajunge instant la destinație.

Alege specialitatea care te reprezintă și fii student la tine #ACASĂ, alege #USC!

Pentru mai multe detalii  puteți accesa site-ul universității, sau puteți suna la numărul de telefon:  +(373-299) 2-24-81   

Alte date de contact ale Universității „B.P.Hașdeu” din Cahul:

  • E-mail: [email protected]
  • Facebook: Universitatea „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul
  • LinkedIn: Universitatea „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul
  • Instagram: cahul.university
  • TikTok: usch.md

*Acest articol este realizat în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților instituționale de comunicare a Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, ce se desfășoară cu suportul Proiectului „Eu4Moldova: Startup City Cahul” implementat de ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene în parteneriat cu Suedia. Conținutul acestui material reprezintă opinia exclusivă a autorului și nu reflectă neapărat poziția finanțatorilor.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.