Curtea de Apel a decis păstarea măsurii de arest preventiv a deputatei Marina Tauber

Tauber
Foto: privesc.eu

Magistrații Curții de Apel Chișinău, sediul Ciocana, au decis astăzi, 1 august, păstrarea măsurii de arest preventiv a deputatei și vicepreședintei Partidului „ȘOR”, Marina Tauber. Aceasta se va afla, în continuare, la Penitenciarul nr. 13.

„Am prezentat probe și declarații scrise ale lui Filip Kirkorov, ale administratorului companiei de event, contractul dintre compania de event cu o persoană fizică, care este Veaceslav Valico. Nicio probă nu relevă, cu certitudine, faptul că artiștii au primit banii. Concertul nu a avut loc, banii nu au fost achitați. Instanța nu a admis niciun recurs al avocaților și se bazează pe presupuneri ale unor persoane și în baza acestora se învinuiește o a treia persoană care la moment e în arest preventiv”, a declarat Aureliu Colenco, avocatul Marinei Tauber.


Amintim că pe 21 iulie, deputata Partidului Politic „ȘOR”, Marina Tauber a fost reținută preventiv pentru 72 de ore de CNA.

Tot pe 21 iulie, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a înaintat două cereri de ridicare a imunității parlamentare a deputatei.

Marina Tauber este acuzată în baza articolului 181.2 din Codul penal (încălcarea modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor politice sau ale fondurilor electorale).

Amintim că, pe 19 mai 2022, procurorul general interimar a mai cerut odată ridicarea imunității parlamentare a deputatei Marina Tauber care era acuzată în baza articolului 243 din Codul penal.

Iar pe 26 mai 2022, deputații au votat și pentru ridicarea imunității parlamentare a Marinei Tauber la scurt timp după ce i-au ridicat-o și lui Ilan Șor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente