Putin s-ar pregăti să părăsească Rusia în cazul unui eșec în Ucraina. Care ar fi planul liderului de la Kremlin

31 Iul. 2022, 05:23
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
31 Iul. 2022, 05:23 // Actual //  Lupu Eduard

Planul lui Vladimir Putin de a cuceri Ucraina bate pasul pe loc, iar armata rusească se confruntă cu mari probleme. Ucraina se pregătește să recucerească mai multe zone ocupate de ruși. Mai multe surse, citate de presa internațională, Putin s-ar pregăti să plece din Rusia în cazul unui eșec în Ucraina.

Vladimir Putin și oamenii care încă îi țin partea s-ar pregăti să părăsească Rusia, în cazul în care Ucraina va câștiga războiul. Cu ajutorul Occidentului, armata ucraineană a început să recucerească teritoriile ocupate de ruși, iar liderul de la Kremlin este conștient că la un moment dat, armata rusească se va retrage.

Mai multe surse au precizat că Putin și-a creionat un plan de evacuare din Rusia, iar printre destinațiile alese ar fi Siria. De asemenea, comandanții militari ruși ce organizează armata rusească au fost, încă din 2015, în Siria, având astfel o bază puternică în țara controlată de Bashar al-Assad.

Pentru ca Putin să ajungă în Siria, el trebuie să traverseze spațiul aerian al Turciei, țară ce face parte din Alianța Nord-Atlantică.

Salvarea lui Putin depinde de liderul turc, Erdogan

Singura cale de scăpare a lui Putin, fuga în Siria, ar putea fi anulată, dacă președintele Erdogan refuză permisiunea ca avionul care îl transportă pe liderul Rusiei și familia sa să intre în spațiul aerian al Turciei.

De la începutul războiului ruso-ucrainean, Erdogan a condus mai multe negocieri pentru a limita efectele devastatoare ale conflictului. Mai mult, oficialul turc a intervenit și în războiul dintre Siria, unde Turcia a criticat intervenția Rusiei, scrie  Telegram General SVR.

În ciuda zvonurilor apărute pe rețelele sociale cu privire la planul lui Putin de a părăsi Rusia, lucrurile stau cu totul altfel din punctul de vedere al ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov.

În timpul unui apel telefonic cu secretarul de stat american Anthony Blinken, diplomatul rus a anunțat că Rusia continuă să câștige teritorii și nu se va lăsa până când Ucraina este cucerită complet.

Mai mult, liderul de la Kremlin a dat ordin de mobilizare a mii de voluntari din Rusia, care urmează să fie trimiși pe front. Putin a făcut apel la patriotism, dar nu a uitat să-i recompenseze pe cei care decid să lupte, cot la cot, cu soldații ruși.

În afișele de recrutare este menționat faptul că voluntarii vor primi un salariu de 300.000 de ruble ( 5.000 de dolari) lunar, iar în cazul în care își pierd viața pe front, familiile acestora vor primi 12,4 milioane de ruble.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 11:55
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Soroceanu Olga
19 Apr. 2024, 11:55 // Oameni şi Idei //  Soroceanu Olga

Marina Harin este o antreprenoare pasionată de amenajări și decor cu flori. Ea se confruntă cu o provocare majoră: profitul întârzie să apară. Deși domeniul este plin de potențial, există câteva cauze posibile pentru această situație.

În video de mai jos, afli drumul ei și provocările pe care le are.

Tânăra poate trece de această încercare prin analiză atentă, adaptare și perseverență. Cu o abordare strategică și o atenție deosebită la detalii, afacerea ei de amenajări și decor cu flori poate deveni profitabilă.

Emisiunea „Afaceri la Microscop” poate fi vizionată pe RLIVE TV, joi la 22:00, sâmbăta la 06:00 și miercuri la 16:00.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău