Liudmila Roşca-Sadurschi, doctoră, conferenţiară universitară, povestește despre programele din cadrul Universității „B.P. Hasdeu” din Cahul

Universitatea „B.P. Hasdeu” din Cahul
Foto: Universitatea „B.P. Hasdeu” din Cahul

Roșca-Sadurschi Liudmila este absolventă a primei promoții la specialitatea „Managementul Firmei”, din cadrul facultății de „Economie, Inginerie și Științe aplicate” a Universității „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul. A absolvit studiile de master la universitatea „Dunărea de Jos”, iar doctoratul îl are în economie. Despre succesul studiilor efectuate la USC aflați din video de mai jos.

https://youtu.be/M6u0ugk6vd8

„La această facultate noi coordonăm patru specialități la licență: bussines și administrare, contabilitate, inginerie și management în industria alimentară și informatica. Acestea sunt programele acreditate. Mai avem inginerie și management în transport, un program care pregătește absolvenți pentru companiile din domeniul transportului. Avem trei programe de master, datorită cărora studenții au posibilitatea de a-și face studiile de licență și master solicitate pe piața națională și regională. În cadrul universității avem proiectele transfrontaliere în baza cărora s-au creat clasterele în turism, în diferite domenii industriale, domeniul vitivinicol etc, de unde rezultă că regiunea este în continuă dezvoltare, iar numărul de locuri de angajare este în creștere.

Avem o strânsă colaborare cu oficiul forței de muncă, care mereu vine cu informații actualizate referitor la cerințele și solicitările de pe piața muncii, după care noi ajustăm programele și curriculum pentru ca studenții să fie pregătiți. Fiind o universitate mai mică, suntem implicați în mai multe proiecte iar studenții au posibilitatea de a beneficia de burse de mobilitate, având posibilitatea de a vedea ce se întâmplă în alte țări la aceleași programe.

Îndemnul meu către tineri ar fi să facă studii superioare, deoarece este un alt nivel de cultură, de dezvoltare personală, să rămână în țară pentru că țara are nevoie de ei. Îi îndemn să studieze anume la noi, pentru că aici m-am dezvoltat și eu ca personalitate și așa vom face cu fiecare dintre studenții care vin la noi, pentru ca ulterior ei să ajungă „oameni cu literă mare”. ”

Dacă vreți să aflați mai multe detalii despre admitere și cum să te înscrii la studiile în cadrul universității, nu ezitați să accesați site-ul universității, sau puteți suna la numărul de telefon:  +(373-299) 2-24-81   

Alege specialitatea care te reprezintă și fii student la tine #ACASĂ, alege #USC!

Alte date de contact ale Universității „B.P. Hasdeu” din Cahul:
# Adresa de e-mail
# Pagina de facebook 
# LinkedIn 
# Pagina de instagram 
# Tiktok 

*Acest articol este realizat în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților instituționale de comunicare a Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, ce se desfășoară cu suportul Proiectului „Eu4Moldova: Startup City Cahul” implementat de ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene în parteneriat cu Suedia. Conținutul acestui material reprezintă opinia exclusivă a autorului și nu reflectă neapărat poziția finanțatorilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente