Noi măsuri de securitate la aeroport. Accesul va fi permis doar pasagerilor și personalului aeroportuar

aeroport
Foto: Poliția de Frontieră

Începând cu ziua de mâine, 1 august, accesul în Aeroportul Internațional Chișinău va fi permis doar personalului aeroportuar și pentru persoanele participante la traficul transfrontalier. În acest sens vor fi stabilite coridoare speciale și separate pentru intrarea și ieșirea din aeroport.

Poliția de Frontieră anunță că intrarea în aeroport se va permite în baza prezentării tichetului și a documentului de călătorie, controlul cărora va fi efectuat de către reprezentații administrației aeroportuare. După procedură, pasagerul va continua cu înregistrarea la rută, ulterior se va prezenta la controlul documentelor de călătorie și cel de securitate, urmând așteptarea cursei în sala sterilă.

Primul filtru de control de securitate va fi la intrarea în aeroport, unde polițiștii de frontieră vor asigura controlul scanat al bagajelor de mână, dar și al valizelor. Reiterăm apelul nostru către cetățeni – să vină din timp la aeroport ca să dispună de timpul necesar pentru toate procedurile aeroportuare.

Menținerea regimului în aeroport este în responsabilitatea angajaților Poliției de Frontieră, vor fi antrenate și echipaje canine specializate în depistarea substanțelor interzise și explozive. Mai mult că fluxul de pasageri de pe intrare în țară cu cel înregistrat pe ieșire din Moldova nu va interacționa, sala de așteptare fiind delimitată în acest sens.

Cu referință la spațiul de parcare în fața aeroportului, va interzisă staționarea. Va fi permisă parcarea în locurile special amenajate, unde accesul va fi asigurat de către administrația aeroportuară prin controlul și verificarea mașinilor suplimentar.

Totodată, echipaje mixte INSP și IGC vor patrula zilnic în proximitatea aeroportului și vor interveni cu suportul necesar în asigurarea securității aeroportuare.

Precizăm că vor fi instituite și alte măsuri suplimentare cu privire la protejarea pasagerilor și a personalului din aeroport, care vor fi aplicate gradual și prezentate public.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente