(foto) Distincții onorabile pentru Moldova, în urma primei participări la Olimpiada Internațională de Lingvistică

moldova

Republica Moldova a participat pentru prima dată la Olimpiada Internațională de Lingvistică. Deși a fost prima participare, Moldova a reușit performanța de a obține o mențiune onorabilă, dar și un premiu special.

Tânăra care a obținut distincții pentru Moldova este Alexandra Jelihovschi, elevă în clasa a XI-a la Liceul „Spiru Haret”. Alexandra a reușit performanța unei rezolvări excelente a problemei a patra, care a impresionat toți membrii juriului.

Din lotul Republicii Moldova au mai făcut parte: Alina Jumir, elevă în clasa a XII-a la Liceul „Dimitrie Cantemir”, satul Văsieni, Ialoveni; Andrea Ghimpu, elevă în clasa a X-a la Liceul „Heritage” și Delia Malcoci, elevă în clasa a XI-a, la Liceul „Prometeu-Prim”. Echipa a fost însoțită de Tania Hincota (profesoară, directorul Liceului „Prometeu-Prim” din Chișinău), care a organizat și coordonat în premieră acest concurs.

În ceea ce priveşte desfăşurarea concursului, au existat două probe: una individuală (care a durat șase ore şi a presupus rezolvarea a cinci subiecte) şi alta pe echipe (care a durat patru ore şi a presupus rezolvarea unui subiect).

Olimpiada Internațională de Lingvistică a avut loc pe Insula Man. Această insulă este dependentă a Coroanei Britanice, situată în Marea Irlandei, între Irlanda și Anglia. Următoarea ediție va avea loc în Bulgaria

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente