UPDATE: alerta cu bombă anunțată astăzi la Aeroportul Internațional Chișinău s-a adeverit a fi falsă

aeroport
Foto: Poliția de Frontieră

Weekendul începe cu o nouă alertă cu bombă semnalată la Aeroportul Internațional Chișinău. Informația a fost confirmată pentru #diez de către ofițera de presă a Poliției Republicii Moldova.

UPDATE (18.00): Poliția Republicii Moldova informează că alerta cu bombă anunțată astăzi la Aeroportul Internațional Chișinău s-a adeverit a fi falsă

Potrivit acesteia, toate persoanele aflate pe teritoriul aeroportului au fost evacuate, zona a fost încercuită, iar serviciile specializate efectuează verificările necesare.

De asemenea, ofițera a menționat că, în scurt timp, pentru securitatea cetățenilor vor fi instituite noi acțiuni de rigoare.

Amintim că astăzi, 30 iulie, Poliția de Frontieră a anunțat că va iniția instalarea dispozitivelor speciale la intrare în aeroport pentru asigurarea securității cetățenilor și excluderii riscurilor în acest sens.

Mecanismul va fi pe deplin operațional la ora 12.00, pe 31 iulie 2022. Măsura vine suplimentar la mecanismul de patrulare de către Poliția de Frontieră, IGP, INSP și IGC și va asigura accesul securizat în zona sterilă a Aeroportului Internațional Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente