(doc) Filip Kirkorov, declarat indezirabil la Chișinău: I s-a refuzat intrarea în Moldova, la miez de noapte

Interpretul rus, Filip Kirkorov a aterizat aproape de miezul nopții pe Aeroportul Internațional Chișinău, venind cu o cursă de la Istanbul. Artistul a prezentat organelor de control pașaport bulgar, însă nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova.

Foto: captură

Avocații au încercat să obțină acccesul acestuia, însă în zadar.

Se pare că interdicția vine după dosarul în care este vizat Partidul Șor, iar deputata formațiunii Marina Tauber a fost reținută. Potrivit datelor prezentate de Procurorul General interimar, în cererea de ridicare a imunității Mainei Tauber, se afirmă că Filip Kirkorov ar fi primit un onorariu de 200 de mii de dolari pentru concertul care așa și nu a mai vut loc în Piața Marii Adunări Naționale.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu a regretat că nu este și el artist. „Când am auzit de 200 de mii de dolari am zis: Doamne de ce nu m-a făcut mama cântăreț și pe mine, o dată în an ai tras o cântare și ți-ai luat de-o grijă”, a spus președintele Parlamentului.

Soția lui Dinu Plîngău, Ruxanda Josan a calificat declarațiile președintelui Parlamentului, Igor Grosu, despre interpreți, drept rușinoase și insultătoare. „Atâta timp cât un demnitar are o asemenea atitudine bolnăvicioasă față de cultură, artiștii noștri vor tot pleca departe sau vor muri în sărăci, cu capul pe pianul care, măcar el, nu i-a trădat niciodată”, a spus ea.


Pub