(video) Maia Sandu, la București: Dacă Rusia va ataca RM, admitem toate scenariile, inclusiv cele mai pesimiste, evident că vom cere ajutor

Șefa statului, Maia Sandu, a fost întâlnită de către președintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, cu prilejul vizitei oficiale pe care o efectuează în România, la invitația șefului statului român. Președinta a declarată într-o conferință de presă că dacă Rusia va ataca Republica Moldova, „admitem toate scenariile, inclusiv cele mai pesimiste. Evident ca vom cere ajutor”.

Foto:

update „Admitem toate scenariile, inclusiv cele mai pesimiste. În caz dacă Rusia va ataca Moldova, evident ca vom cere ajutor”, a spus Sandu.

update „Sprijinul României este cu atât mai prețios cu cât el vine atunci când îl așteptăm mai mult. De mai bine de cinci luni trăim cu ororile războiului. Republica Moldova este, după Ucraina, țara cea mai afectată de război. Suntem îngrijorați de securitatea țării, instituțiile urmăresc cu atenție evoluția din regiunea transnistreană”, a menționat Maia Sandu.

update „Primirea de către R. Moldova a statutului de țară candidat la UE este o reușită pentru care și România a luptat, pentru că și pentru noi acest rezultat a fost un obiectiv strategic de politică externă. Urmărim ca R. Moldova să poată depăși cât mai rapid crizele multiple cu care se confruntă”, a spus Iohannis. 

update Șefa statului și Klaus Iohannis fac declarații de presă.

update Cei doi preşedinţi vor avea convorbiri tete-a-tete şi oficiale, la finalul cărora vor susţine declaraţii de presă comune.

update Șefa statului este însoțită de ministrul de Externe, Nicu Popescu și Vicepremierul, Andrei Spînu.

Urmărește live pe UNIMEDIA:


Pub