De ziua Legii Supreme, demnitarii au venit cu mesaje: Orice popor, pentru a fi puternic, trebuie să respecte și să apere Constituția țării sale

De Ziua Constituției Republicii Moldova, care a ajuns la 28 de ani de la adoptare, actuali și foști demnitari au venit cu mesaje de felicitare. „Constituția noastră unește oamenii în jurul unui scop comun: viața fericită a cetățenilor într-o țară prosperă, într-un stat suveran, unitar și indivizibil, în care justiția este una funcțională, iar Omul e mai presus de toate”, a scris președinta Maia Sandu pe Facebook.

Foto: FB/Maia Sandu

„Drepturile și obligațiile cetățenești ne amintesc mereu de faptul că facem parte dintr-o colectivitate, că trebuie să ne respectăm reciproc și că toți fără excepție trebuie să respectăm regulile pe care le-am stabilit împreună. În pofida greutăților, vă invit să ne cunoaștem Constituția, să apreciem oportunitatea de a fi liberi și egali în fața legii. E contractul nostru social, e strângerea de mână care ne aduce bunăvoința și buna înțelegere comunitară”, a adăugat șefa satului.

Și fostul președinte a venit cu un mesaj.

„Orice popor, pentru a fi puternic, trebuie să respecte și să apere Constituția țării sale, pentru că aceasta îi aparține și îl reprezintă. Este foarte important să cultivăm această înțelegere și atitudine la generația tânără și la fiecare cetățean în parte. Or, realizând acest obiectiv, vom putea asigura viitorul Republicii Moldova și un trăi decent tuturor cetățenilor noștri. La mulți ani de Ziua Constituției, dragi concetățeni”, a scris Igor Dodon.

„Constituția e documentul care stabilește legăturile dintre cetățeni și stat. Or, astăzi, mai mult decât oricând, acest liant trebuie întărit prin asumarea și respectarea setului de valori cuprins în actul de căpătâi și prin conjugarea eforturilor noastre, ca societate, în a îndeplini aspirațiile națiunii - acelea de a trăi într-un stat de drept, cu justiție corectă, cu respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului. E o bună ocazie de a conștientiza, o dată în plus, că modernizarea și dezvoltarea țării se face în comun și în mod continuu.

Cel mai frumos lucru pe care-l putem face de Ziua Constituției este să respectăm legile țării și să ne angajăm împreună în edificarea unui viitor democratic, prosper, modern și european al Republicii Moldova”, a transmis, la rândul său, prim-ministra Natalia Gavrilița.

Constituția a fost adoptată la 29 iulie 1994.


Pub