Curtea de Apel a admis recursul procurorilor în dosarul lui Igor Dodon. Au fost impuse noi interdicții

Dodon declaratii
Foto: captură ecran

Magistrații Curții de Apel Chișinău au respins recursul avocaților în ceea ce privește eliberarea din arest a fostului președinte Igor Dodon. Totodată, a fost admis parțial recursul procurorilor, iar lui Igor Dodon i-au fost impuse anumite interdicții.  

Potrivit procurorului pe caz, Petru Iarmaliuc, Igor Dodon are interdicția de a ieși din domiciliu și de a comunica cu anumite persoane, excepție membrii familiei și mama sa.

De asemenea, Iarmaliuc a precizat că, dacă fostul președinte va încălca cele stabilite de instanța de judecată, procurorii vor înainta un proces prin care acesta va fi transferat din arest la domiciliu, în arest preventiv.


Menționăm că fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon a fost reținut pe 24 mai pentru 72 de ore în urma perchezițiilor care au avut loc la domiciliul acestuia. Dânsul este bănuit de trădare de patrie, de corupere pasivă, de acceptarea finanțării partidului de către o organizație criminală și de îmbogățire ilicită.

Perchezițiile au loc în cadrul dosarului „Kuliok”. Mai exact, este vorba de imaginile video din anul 2019 de la sediul PDM în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi fost bani, președintelui Igor Dodon.

Vă aducem aminte că, în mai 2020, fostul deputat Iurie Reniță a făcut publice secvențe video de la întâlnirea lui Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc, care ar fi avut loc la începutul lunii iunie 2019. În acel videoclip, Plahotniuc îi înmânează o pungă neagră lui Igor Dodon. În acele 30 de secunde difuzate se vede cum Plahotniuc îi aduce lui Dodon punga transmisă de către o persoană pe nume Costea și care ar fi urmat să ajungă la cineva pe nume Cornel.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente