53 de soldați ucraineni deținuți în Olenivka au fost omorâți. Cele mai importante evenimente din a 156-a zi de război

ucraina
Foto: unian.net

Astăzi este a 156-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 Ministerul Apărării din Belarus a prelungit exercițiile militare ale soldaților până în data de 6 august 2022. Potrivit informațiilor, aceasta este deja a 14-a săptămână de când Belarus realizează astfel de exerciții. Despre asta au menționat activiștii locali din „Belorus Gaiun” pe pagina lor de Telegram.

Sursă foto: Telegram/ Belarus Gaiun

🟣 Germania va transmite Ucrainei 16 tancuri de model Biber. Declarația a fost făcută de către Ministerul German al Apărării pe pagina sa de Twitter.

🟣 Astăzi, armata rusă a atacat un lagăr din Olenivka, regiunea Donețk, unde au decedat peste 50 de soldați ucraineni. Aceștia erau prizonieri de război, scrie Ukrainska Pravda.

🟣 În ultimele 24 de ore, inginerii companiei de energie electrică DTEK, împreună cu sprijinul Forțelor Armate ale Ucrainei, au reușit să ofere lumină la 58 000 de case din regiunea Donețk. Informația a fost prezentată de serviciul de presă al DTEK.

🟣 Ministerul Transformării Digitale al Ucrainei a făcut un apel către compania Meta Corporation cu privire la deblocarea bloggerilor ucraineni pe rețelele de socializare. Anunțul a fost făcut de către ministrul transformării digitale al Ucrainei pe sa de Telegram.

🟣 Rada Supremă a acordat academicienilor, lectorilor universitari și profesorilor dreptul la amânarea serviciului militar în timpul mobilizării din țară. Acest fapt a fost confirmat de către unul dintre deputații ucraineni pe Telegram.

🟣 Serviciul de Securitate al Ucrainei a identificat încă patru soldați ruși care au fost implicați în atrocitățile din Bucea. Informația a fost precizată de instituție, scrie UNIAN.

🟣 În regiunea Luhansk nu lucrează niciun bancomat. Această informație a fost anunțată de autoritățile locale. 

🟣 Statele Unite ale Americii vor oferi Ucrainei o nouă asistență militară. Forțele armate ale Ucrainei vor primi sisteme de rachete cu rază lungă de acțiune HIMARS. Potrivit informațiilor, noul pachet de ajutor militar valorează 270 de milioane de dolari, scrie UNIAN.

🟣 De Ziua Statului Ucrainean, președintele Ucrainei, Volodâmâr Zelenski, a adresat cetățenilor un mesaj de felicitare. 

„Astăzi am sărbătorit pentru prima dată Ziua Statului Ucrainean și m-am bucurat să văd câți oameni au luat la inimă această sărbătoare, au zâmbit și au fost mândri de Ucraina”, a subliniat acesta în discursul său.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente