Nou de la Moldox Lab: INTERSECTIONS - atelierul de montaj

În cadrul atelierului de montaj participanții vor afla și vor exersa diverse strategii de storytelling prin montaj, vor parcurge întregul proces de montaj al unui film documentar de scurtmetraj, de la construirea relației de lucru cu regizorul, vizionarea și analiza filmărilor, elaborarea structurii filmului, căutarea unei forme narative împreună cu echipa de regie și scenariu, până la montarea formei finale a filmului pentru a fi proiectat la ceremonia de închidere a Festivalului MOLDOX 2022.

Foto: Moldox

Cine se poate înscrie?

Studenții și absolvenții în studii de film, jurnalism și domenii conexe, care au realizat deja primele experiențe în domeniul montajului video, fie pe plan profesional sau personal. Participanții vor veni cu propriul laptop și program de montaj instalat. Atelierul se adresează persoanelor care au deja cunoștințe de bază de montaj și vor să-și dezvolte abilitățile artistice de montaj în domeniul filmului documentar.

Participarea la atelier este gratuită, iar locurile sunt limitate. Pentru înscriere completează formularul de participare disponibil aici până pe 5 august 2022 https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdrfygVGsfJXvh83Z8ROSxK2F0F4REyCCuQ2wLxhwwmCpsSqQ/viewform

Mentorul acestui atelier este Dragoș Apetri, monteur de film și unul dintre trainerii atelierul de educație cinematografică „Zero la Purtare”, co-organizat de SUPER și One World Romania. După ce a absolvit UNATC „I.L. Caragiale” în 2009 și a urmat cursurile de Master în cadrul aceleași facultăți, a început să lucreze în sunet și montaj, concentrându-se, mai apoi, doar pe partea de montaj. Astfel a colaborat la peste 14 filme de lung metraj de ficțiune (ex: „Malmkrog”- r. Cristi Puiu, 2020, „Și poate mai trăiesc și astăzi” – r. Tudor Cristian Jurgiu, 2020, „Povestea unui pierde-vară” – r. Paul Negoescu, 2018) și documentar (ex: „Omul care a vrut sa fie liber” – r. Mihai Mincan și George Chiper-Lillemark, 2019, „Bondoc” – r. Mihai Voinea, Mihai Mincan, Cristian Delcea, 2015) și peste 25 de scurtmetraje, selectate la fel de fel de festivaluri din lumea largă.


Pub