„Iată de unde bani pentru Satul European!” Ceban denunță „atac raider” la Primărie: Guvernul a încasat 13 milioane deja și scuipă în locuitorii capitalei

Primarul capitalei, Ion Ceban, denunță „atac raider” la primărie și susține că Guvernul continuă să delapideze bugetul municipalității prin diverse metode. „ Ministerul Finanțelor prin intermediul Trezoreriei Regionale Centru a încasat de la Primăria Chișinău suma de 13 milioane 139 mii lei. Urmează să mai ia din bugetul municipal încă 4 milioane de lei, în timp ce Primăria a sesizat în repetate rânduri Ministerul Finanțelor despre abaterile de la legislația în vigoare în cadrul acțiunilor executorului judecătoresc pe acest caz”, a scris Ceban pe o rețea de socializare.

Foto: UNIMEDIA

„Atac raider asupra Primăriei Chișinău! Guvernul continuă să delapideze bugetul chișinăuienilor prin diverse metode. Mai țineți minte epopeea celor 17 milioane de lei, suma de care urma să fie delapidată Primăria municipiului Chișinău în favoarea SA „Locuințe pentru toți”?

Ministerul Finanțelor prin intermediul Trezoreriei Regionale Centru a încasat de la Primăria Chișinău suma de 13 milioane 139 mii lei. Urmează să mai ia din bugetul municipal încă 4 milioane de lei, în timp ce Primăria a sesizat în repetate rânduri Ministerul Finanțelor despre abaterile de la legislația în vigoare în cadrul acțiunilor executorului judecătoresc pe acest caz.

La fel, am bătut alarma și am comunicat oficial și președintelui parlamentului, prim-ministrului, șefului statului, ministerului finanțelor să stopeze această tranzacție ilegală, în spatele căreia stau persoane dubioase. Cu toate acestea, banii au fost luați de la municipalitate. Da noi ne întrebam de unde vor lua bani pentru Satul European. Cu „gândul” la oameni Guvernul continuă să scuipe în municipalitate și locuitori.

După ce nu a contribuit cu niciun ban la solicitările noastre la buget, a privat municipalitatea de proiecte importante la Stația de Epurare, nu a întors niciun bănuț pentru perioada Covid, din sumele așa-numit alocate pentru gestionarea crizei refugiaților nu a fost asimilată nici a 5-a parte.

Acum bagă direct mâna în bugetul capitalei, când cu acești bani puteau fi reparate circa 50 de curți de blocuri sau multe alte proiecte de infrastructură sau sociale. Au îndeplinit moftul unor escroci, în timp ce vorbesc despre lupta cu coruția, transparența decizională și descentralizarea primăriilor.

Totodată, au tupeul ca în fiecare zi să blocheze activitatea preturilor trimițind tot felul de scrisori cu solicitări și pretenții ca preturile să realizeze promisiunile făcute de cei din P.as la întâlnirile cu oamenii pe la corturile electorale instalate în oraș.

Sunt niște incompetenți care nu fac nimic pentru țară, dar gândesc zi și noapte cum să pună bețe în roate ca să nu se reușească în Chișinău.

Noi vom reuși cu toate piedicele puse, iar oamenii văd asta și vă vor taxa. Sunteți o gașcă de ipocriți!” a menționat Ion Ceban.

Edilul capitalei, Ion Ceban, anunța „crimă împotriva locuitorii Chișinăului”. Ceban afirmă, într-o postare pe rețelele de socializare, că actualul Guvern, pe ultima sută de metri, vrea să deposedeze bugetul Primăriei de 17 milioane de lei, prin scheme frauduloase.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a venit cu detalii și cronologia evenimentelor pe dosarul „Locuințe Pentru Toți” unde municipalitatea este obligată să achite 17 milioane de lei unei companii „fantomă”, în opinia sa. Edilul precizează că prin hotărârea Judecătoriei Chișinău, sediul Central, din 5 septembrie 2019, a fost admisă parțial cererea de chemare în judecată înaintată de către administratorul procesului de insolvabilitate a SC „Locuințe pentru Toți” S.A privind încasarea în mod solidar de la Primărie și Direcția Construcții Capitale în beneficiul SC „Locuințe pentru Toți” a sumei de 3 078 612, 38 lei, cu titlu de cheltuieli suportate pentru pregătirea documentelor, servicii de proiectare, expertiza proiectelor, executarea lucrărilor de construcție și demontarea construcțiilor efectuate la blocul locativ din strada Alba Iulia 10A și a sumei de 14 061 264 lei cu titlu de venit ratat.

La rândul său și administratorii companiei „Locuințe pentru toți” au venit cu o reacție după ce primarul general, Ion Ceban, a lansat mai multe acuzații în adresa acestora. Mai exact, edilul a declarat că „bugetul Primăriei urmează a fi deposedat de 17 milioane de lei prin scheme frauduloase pe ultima sută de metri a activității actualului Guvern”. „Este vorba despre proiectul fantomă „Locuințe pentru toți” în care sunt implicați escroci, iar cu implicarea instanțelor de judecată vor să fure locuitorii Chișinăului”, a precizat ieri Ceban.

Primarul capitalei, Ion Ceban a venit cu noi detalii despre epopeea celor 17 milioane de lei, suma de care ar urma să fie delapidată Primăria municipiului Chișinău. Edilul precizează că, ultimul cuvânt și ultima decizie urmează să fie luată de Curtea Supremă de Justiție „care trebuie să examineze recursul depus de Primăria municipiului Chișinău încă la data de 19 iulie 2021, însă nu a fost până în prezent repartizat spre examinare”. Totodată, acesta s-a adresat președintelui parlamentului, prim-ministrului, șefei statului, dar și ministerului finanțelor „să stopeze această tranzacție silită până la luarea deciziei finale de către organele de drept”.


Pub