Chirtoacă va contesta refuzul de a examina sesizarea împotriva lui Robu la noua șefă a PA, Veronica Dragalin: Să spui CEDO - h*edo nu e ilegal?

Fostul primar de Chișinău, Dorin Chirtoacă, va contesta la Procurora Veronica Dragalin refuzul Procuraturii de a examina sesizarea împotriva lui Dumitru Robu. Acesta califică refuzul drept „o batjocură și insultă la adresa democrației și a statului de drept”.

Foto: UNIMEDIA

Chirtoacă spune că nu a fost chemat la audieri și nici nu a văzut vreo acțiune de verificare a faptelor.

„Ceva este putred sau totul este putred ca și până acum”, a scris Chirtoacă.

Sesizarea lui Dorin Chirtoacă privind pretinsele acțiuni ilegale ale Procurorului General interimar, Dumitru Robu, a fost respinsă, informează Procuratura Anticorupție. 

Consiliul Superior al Procurorilor a admis sesizările fostului primar al capitalei, Dorin Chirtoacă și fostului director al companiei de stat Moldatsa, Sorin Stati cu privire la pretinse acțiuni ilegale ale Procurorului General interimar, Dumitru Robu. Astfel, a fost desemnat și procurorul care va examina cererile. Este vorba despre Nadejda Busuioc.

Procurorul General interimar a declarat că nu va comenta acuzațiile pe care i le aduce fostul director Moldatsa, Sorin Stati, expuse într-o sesizare ce a intrat în procedura de examinare la Consiliul Superior al Procurorilor. „Sunt organele competente, care urmează să se expună și să examineze afirmațiile nefondate ale dumnealui”, a menționat Dumitru Robu la Secretele Puterii de la Jurnal TV.

Fostul director al companiei de stat Moldatsa Sorin Stati a depus o plângere pe câteva pagini la Consiliul Superior al Procurorilor ce-l vizează pe Procurorul General interimar Dumitru Robu. În sesizare este vizată perioada din 2011, când Robu era procuror la procuratura în Transport, iar Stati conducea Întreprinderea de Stat Moldaeroservice.

Fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, cere demisia Procurorului General interimar, Dumitru Robu. Acesta a depus o sesizare la Consiliul Superior al Procurorilor în care indică un șir de ilegalități pe care le-ar fi comis Dumitru Robu și cere Consiliului să admită cererea, iar Procurorul General interimar să fie deferit justiției și tras la răspundere. Procuratura a spus că nu comenta declarațiile lui Chirtoacă.


Pub