(video) Dodon, din nou în fața magistraților. Avocații cer eliberare, procurorii - interzis la declarații. Fostul șef de stat: Această guvernare trebuie să plece

Fostul șef de stat Igor Dodon nu ezită să facă declarații pentru presă, de fiecare dată când este adus în fața magistraților, chiar dacă procurorii insistă ca judecătorii să-i aplice o interdicție în acest sens. Curtea de Apel Chișinău a amânat examinarea recursului apărării, care cer anularea mandatului de arest la domiciliu și eliberarea fostului șef de stat.

Foto: UNIMEDIA

„Zilele trecute am propus 5 măsuri pentru a scoate țara din criză. Dacă guvernul PAS le-ar implementa, în doar câteva săptămâni oamenii ar simți o îmbunătățire. Dar partidul aflat la guvernare nu va face niciodată acest lucru.

Există o singură soluție – un alt guvern, iar o echipă mai bună decât socialiștii, în țară nu există. Noi am format-o ani de zile. Noi avem specialiști care pot rezolva în mod de urgență toate problemele.

Dacă actualul guvern poate implementa măsuri pentru a scoate Moldova din criză, să le implementeze. Dacă nu - să plece și să ne ofere ocazia să o facem”, a declarat Igor Dodon.

„În situația dificilă care s-a creat în țară, Maia Sandu demult ar fi trebuit să demită guvernul Nataliei Gavrilița și să numească un nou cabinet de miniștri. Iar dacă nici acesta n-ar fi făcut față, să-l dizolve din nou și să meargă la alegeri anticipate. Eu astfel aș proceda. Dar ce face actuala guvernare? Încearcă să închidă gura celor care o critică, începe represiunile.

Ei pot interzice partidele, dar nu pot interzice oamenii. Dacă Partidul Socialiștilor va fi interzis, eu și echipa mea vom crea un alt partid, și mai puternic. Noi vom rezista și vom câștiga oricum. Viitorul este de partea noastră”, a mai menționat fostul șef de stat.

Totodată, Igor Dodon susține că „partidele de dreapta, pro-europene, au mai multe probleme cu finanțarea ilegală decât partidele de stânga. Este suficient să vedem modul în care banii Fundației Soros și ai ambasadelor occidentale au ajuns în conturile acestor formațiuni politice în campaniile electorale. Căutați acolo, la voi. Mai târziu, voi veți fi închiși foarte rapid, dacă procedați acum în acest hal”.

La 21 iulie curent, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au admis demersul procurorilor și au dispus prelungirea măsurii preventive sunt formă de arest la domiciliu, pentru 30 de zile, în privința fostului președinte al R. Moldova Igor Dodon.

Igor Dodon, rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile. Decizia a fos luată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Dodon a fost reținut pe 24 mai, după ce procurorii anticorupție au efectuat zece percheziții, timp de mai bine de zece ore, la mai multe locații deținute de Dodon și rudele lui.

Curtea de Apel Chișinău a casat integral Hotărârea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, privind menținerea Ordonanței de neîncepere a urmăririi penale împotriva lui Igor Dodon, precum și anularea aceleiași Ordonanțe, semnată de fostul procuror-adjunct al Procuraturii Anticorupție, Vasile Levițki. Anunțul a fost făcut de către fostul deputat Iurie Reniță, care și a făcut publice imaginile cu kuliokul cu calendar.

Procuratura Anticorupție a anunțat pe 24 iunie 2020 că „nu a stabilit elemente infracționale”, în cadrul investigațiilor privind secvența video de la fostul sediu PD, dintre Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov, dar și a scrisorii privind așa-zisele „chitanțe” în care ar fi figurat anumite sume de bani, ce ar fi fost semnate de către un deputat socialist. Instituția de urmărire penală anunță încheierea procesului penal pe cele două cazuri, cu posibilitatea reluării investigațiilor în cazul în care vor apărea probe noi relevante.

Igor Dodon a negat veridicitatea discuțiilor din secvența video, menționând că acea pungă a fost o provocare, nu cunoaște ce era în ea, iar secvența video a fost scoasă în public prin intermediul unor „conserve oligarhice”.

„Procuratura Generală nu a inițiat un dosar penal în cazul „kuliokului” ce l-a propus Vlad Plahotniu lui Igor Dodon, pentru că acest video a fost făcut ilegal”, a explicat, la rândul său, șeful PG de atunci, Alexandr Stoianoglo.


Pub