Nemerenco despre vaccinurile Pfizer expirate: MS nu are vreo atribuție de a prelungi de sine stătător termenul de valabilitate

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco susține că MS a primit autorizație de la producător ca vaccinul Pfizer contra Covid-19, care expiră să fie utilizat încă trei luni. Despre aceasta a declarat în cadrul emisiunii „Cutia Neagră”. Totodată, Nemerenco a menționat că „Ministerul Sănătății nu are nicio atribuție de a prelungi de sine stătător” termenul de valabilitate.

Foto: UNIMEDIA

„S-au vehiculat foarte multe speculații, în primul rând nu au termen vaccinal, dar este un termen inclus de la fabrică. În primul rând, Ministerul Sănătății nu are nicio atribuție de a prelungi de sine stătător termenul de vaccin. Aceste vaccinuri Pfizer, termenul a fost prelungit de către producător, ei au trimis o scrisoare de confirmare că vaccinul cu seria cutare, care expiră pe data cutare, să-i fie prelungit exact termenul cu trei luni.

Această prelungire cu 3 luni a fost confirmată de către Organizația Mondială a Sănătății și a fost remisă în adresa ministerului Sănătății din toate țările ca să fie utilizate încă trei lun, deoarece au trecut toate testările clinice și s-a demonstrat eficacitatea lor. În principiu, acest vaccin expirat nu poate fi privit ca un aliment expirat care provoacă foarte mari complicații, el poate fi privit expirat că atinge o ineficiență.

Nimeni nu ar putea prelungi sau să îndrăznească fără permisiunea producătorului să prelungească termenul de administrare al vreunui medicament sau vaccin. Următorul vaccin expiră în luna septembrie, astfel noi trebuie să avem grijă să aducem alte loturi de vaccinuri în țară. Acesta va fi supus distrugerii și nu va fi utilizat. Noi acționăm doar în conformitate cu instrucțiunile producătorilor”, a declarat Nemerenco.



Pub