(FOTO) Bijuteriile pe patru roți care vor putea fi admirate la AutoFEST. Partea II

28 Iul. 2022, 11:41
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
28 Iul. 2022, 11:41 // Actual //  MD Bani

În perioada 30-31 iulie, AutoBlog.md te așteaptă la cea mai importantă sărbătoare auto din țară – AutoFEST. Evenimentul va organizat la Castel MIMI. Pe teritoriul vinăriei va fi organizată o expoziție de automobile exclusiviste. Pentru a te intriga îți prezentăm a doua parte a bijuteriilor pe patru roți pe care vei putea să le admiri la AutoFEST. Celelalte automobile expuse le poți găsi AICI.

Rolls-Royce Wraith

La AutoFest la Castel MIMI vizitatorii vor avea ocazia să admire un coupe Wraith, unul dintre ultimele modele Rolls-Royce cu motor cu ardere internă, care deja nu mai poate fi comandat, în curând va fi scos din producţie şi va intra în istorie, fiind înlocuit de noul Spectre.

Rolls-Royce Wraith este o mașină de lux de dimensiuni mari (are aproape 5.3 metri lungime), un grand tourer produs din 2013 (prezentat în acelaşi an în martie la Salonul Auto de la Geneva) și bazat pe șasiul modelului Ghost de generaţie anterioară. Denumirea a preluat-o de la modelul original din 1938. Înlocuitorul lui Rolls-Royce Phantom Coupe este un automobil cu două uși care se deschid contra direcţiei de mişcare şi a cărui geamuri (toate) laterale se pot coborî ca într-o decapotabilă.

Exemplarul etalat în cadrul AutoFest la Castel MIMI va fi un Wraith facelift, oferit clienţilor începând cu anul 2016, în schimbul a aproximativ 300.000 de euro fără opţiuni de personalizare. Sub capotă are montat un V12 twin-turbo de 6.6 litri, care produce tocmai 632 CP şi 800 Nm de cuplu.

Cutia-i de viteze automată cu 8 trepte folosește datele GPS pentru a selecta cea mai bună treaptă de viteză pentru secțiunea de drum pe care are să o parcurgă în față, iar tracţiunea îi este exclusiv pe puntea din spate. Cu astfel de forţe, având o greutate de 2.5 tone, poate realiza 0-100 km/h în 4.6 secunde şi atinge maximum 250 de km/h.

Până la momentul de faţă, împreună cu o versiune sport Black Badge (care oferă 870 Nm), Wraith este deocamdată cea mai rapidă maşină făcută de Rolls-Royce Motor Cars.

Porsche 911 GT2 RS

Pe lângă unele modele deja anunţate se va găsi un adevărat exponat de colecţie – cel mai nou Porsche 911 GT2 RS în caroserie 991.2! La acest automobil au avut acces doar clienţii fideli ai mărcii germane şi din cele doar 1.000 produse – doar trei au ajuns până în prezent în Republica Moldova!

La momentul prezentării, chiar în prima zi a lunii iulie din anul 2017, preţul de start îi era de 255.000 de euro! În timp valoarea doar îi va creşte, în dependenţă de stare şi ce indică odometrul.

Versiunea 911 GT2 RS, împreună cu cea Speedster, de exemplu, marchează un apogeu al unei generaţii a modelului 911 şi de regulă apar după facelift, adică în a doua jumătate a perioadei de existenţă a unei generaţii, marcând într-un fel apusul curând al acesteia şi încetarea producţiei. Astfel spus, până când va apărea noul GT2 RS va mai fi necesar de aşteptat câţiva ani, iar până atunci una dintre cele mai puternice şi rapide maşini stradale făcute de Porsche în toată istoria sa va rămâne aceasta din imagini!

Modelul are o unitate de propulsie modernizată, preluată de la precedentul 911 Turbo. Motorul boxer twin-turbo cu şase cilindri şi un volum de 3.8 litri generează 700 CP și 750 Nm de cuplu, forţe care sunt transferate exclusiv pe puntea din spate.

Cu o greutate de 1.470 de kilograme, poate face conform cifrelor oficiale 0-100 km/h în 2.8 secunde și atinge maximum 340 km/h, deşi în unele teste a demonstrat chiar şi 356 de km/h.

Mai este deosebit datorită folosirii unui eşapament din titan, a unui sistem de injecţie cu apă în colectorul de admisie (cu rezervor special sub capotă pentru aceasta), a unor roţi directoare posterioare şi mecanisme de frânare carbo-ceramice, dar şi a unor elemente de caroserie realizate din fibră de carbon şi magneziu, printre altele.

Opţionalul pachet Weissach, prin care se poate reduce greutatea maşinii cu 30 de kg, este la fel aplicat pe exemplarul de la AutoFest la Castel MIMI! Pachetul a pus pe maşină un acoperiş din carbon, stabilizatoare şi legături mai uşoare ale suspensiei, jante din magneziu şi o cuşcă de protecţie în habitaclu, instalată în locul scaunelor spate.

Porsche Boxster 25 Years

Pe lângă unele modele deja anunţate se va găsi încă una specială şi limitată – noul Porsche Boxster 25 Years! Doar 1.250 de exemplare au fost produse pentru toată planeta şi unul există la Chişinău.

După cum poate v-aţi dat seama din denumire, modelul este unul aniversar. Marchează 25 de ani de existență a modelului, dar şi se numără printre ultimele ediţii speciale dotate cu motoare cu ardere internă, căci în curând familia 718, compusă din Boxster şi Cayman, va fi transferată pe electricitate.

Modelul Porsche Boxster 25 Years este în esenţă un Boxster GTS 4.0 (motor boxer cu şase cilindri şi un volum de 4.0 litri, cu 400 CP/420 Nm) cu eşapament sport, doar că dispune de câteva suplimente speciale şi aplicaţii de la Porsche Exclusive Design. Exteriorul îi poate fi vopsit în una din trei culori disponibile, cea principală fiind GT Silver Metallic, care se combină de minune cu una Neodyme contrastantă. Interiorul din piele Bordeaux se ascunde sub un acoperiş textil roșu.

Porsche a oferit modelul aniversar, la alegere, cu o transmisie manuală cu șase trepte sau una PDK cu șapte trepte. Exemplarul adus la AutoFest la Castel MIMI este dotat cu o cutie manuală, astfel încât poate realiza 0-100 km/h în 4.5 secunde (cu PDK ar fi făcut sprintul în 4.0 secunde), însă poate atinge o viteză maximă de 293 km/h (288 cu PDK).

Modelul Porsche Boxster 25 Years, în valoare de peste 100.000 de euro, va putea fi admirat în Porsche Zone, situat în pavilionul de sticlă de pe teritoriul Castel MIMI.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 11:55
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Soroceanu Olga
19 Apr. 2024, 11:55 // Oameni şi Idei //  Soroceanu Olga

Marina Harin este o antreprenoare pasionată de amenajări și decor cu flori. Ea se confruntă cu o provocare majoră: profitul întârzie să apară. Deși domeniul este plin de potențial, există câteva cauze posibile pentru această situație.

În video de mai jos, afli drumul ei și provocările pe care le are.

Tânăra poate trece de această încercare prin analiză atentă, adaptare și perseverență. Cu o abordare strategică și o atenție deosebită la detalii, afacerea ei de amenajări și decor cu flori poate deveni profitabilă.

Emisiunea „Afaceri la Microscop” poate fi vizionată pe RLIVE TV, joi la 22:00, sâmbăta la 06:00 și miercuri la 16:00.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău