Mai multe locații din Chișinău și Bălți ar fi minate. Autoritățile sunt la fața locului și fac verificări

bombă
Foto: ziarulnational.md

În această seară, 28 iulie, au fost semnalate mai multe alerte cu bombă în câteva locații din municipiile Chișinău și Bălți. Informația a fost confirmată pentru #diez de către ofițera de presă a Inspectoratului General al Poliției, Mariana Bețivu.

Oamenii legii au fost înștiințați printr-un mesaj pe e-mail că sediile mai multor clădiri din Chișinău și Bălți, printre care și Primăria Chișinău, ar fi minate. Toate persoanele au fost evacuate, iar activitatea – sistată. Autoritățile sunt la fața locului și fac verificări.


Amintim că tot astăzi, 28 iulie, o altă alertă cu bombă a fost semnalată în jurul orei 17.30 la Aeroportul Internațional Chișinău. 

Astfel de alerte sunt anunțate periodic în diferite instituții ale statului sau private. Totul a început pe 5 iulie, când peste 50 de alerte cu bombă au fost anunțate pe întreg teritoriul republicii: la parlament, la guvern, la instituții judecătorești, în centre comerciale, în spitale, la Aeroportul Internațional Chișinău etc. Despre acestea autoritățile au fost informate prin intermediul poștei electronice.

Potrivit autorităților, pe caz sunt bănuite mai multe persoane atât din țară, cât și de peste hotare, iar aceste acțiuni sunt făcute cu scopul de a destabiliza și de a crea neliniște în societate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente