De la începutul lunii iulie, armata rusă a lansat 93 de rachete și lovituri aeriene asupra Ucrainei. Cele mai importante evenimente din a 155-a zi de război

razboi
Foto: Facebook/Vadim Ghirda

Astăzi este a 155-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 În urma bombardării de către armata rusă a orașului Kropâvnâțkâi, cinci persoane au fost ucise, iar altele 25 au fost rănite. Printre persoanele rănite se numără 13 civili și 12 militari, relatează unian.net.


🟣 De la începutul lunii iulie, armata rusă a lansat 93 de rachete și lovituri aeriene asupra Ucrainei. În urma atacurilor, 165 de obiecte au fost parțial sau complet distruse.


🟣 Președintele rus, Vladimir Putin, a semnat un decret care permite tuturor cetățenilor Ucrainei să solicite cetățenie rusă într-o manieră mai simplă. Anterior, acest drept era acordat doar cetățenilor ucraineni care locuiesc în regiunile Donețk, Luhansk, Zaporijjea și Herson.

🟣 Lituania va oferi Ucrainei muniție și 10 mașini blindate. Despre acest fapt a anunțat președintele lituanian, Gitanas Nausėda, în cadrul unei conferințe cu președintele ucrainean, Volodâmâr Zelenski, la Kiev.


🟣 În urma bombardamentelor din regiunea Kiev, 15 persoane au fost rănite. Datorită reacției oamenilor la semnalul de alarmă a fost posibilă evitarea unor consecințe mai grave.


🟣 Armata rusă a bombardat orașul Bahmut, regiunea Donețk, iar una dintre rachete a fost lansată spre un hotel. Au fost ucise patru persoane, iar altele cinci au fost rănite.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente