‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
20.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMAIA: Elevatoarele din Moldova au disponibilă o capacitate de păstrare a peste 1 milion...

MAIA: Elevatoarele din Moldova au disponibilă o capacitate de păstrare a peste 1 milion de tone de cereale

‹ adv ›
‹ adv ›

Elevatoarele din țară au, în prezent, o capacitate de depozitare, păstrare și prelucrare a cerealelor de peste 1 milion de tone. Acest lucru a fost confirmat de către proprietarii elevatoarelor, în cadrul unei ședințe la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Aceștia declară că sunt disponibili să recepționeze cantități noi de grâu, orz, porumb, floarea-soarelui, întrucât dispun de spații goale cu o distribuție uniformă în teritoriu.

Unii dintre proprietarii elevatoarelor sunt producători de cereale și oleagionoase, iar alții sunt exportatori. În vederea comercializării produselor cerealiere, exportatorii declară că întâmpină dificultăți la posturile vamale de control și își doresc, în acest sens, eficientizarea activității.

„Sectorul agrocerealier este vital securității alimentare a țării,  îndeosebi pentru a face față urgențelor locale în contextul situației din regiune. Întreprinderile agricole trebuie să crească în continuare capacitățile infrastructurii post-recoltare. Statul vine cu suport prin intermediul mecanismului de subvenționare. Este important să avem un dialog permanent și să monitorizăm fluxul stocurilor de cereale pe piața internă, pentru a preveni problema autosuficienței alimentare și pentru a evalua competitivitatea produselor autohtone și potențialul de export”, a delcarat ministrul Vladimir Bolea.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii