Fostul șef de la CSJ, Ion Druță, va apărea în fața colegilor săi, pentru judecată: Dosarul de îmbogățire ilicită, finalizat
Procuratura Anticorupție, informează că, astăzi 27 iulie 2022, dosarul penal în care este vizat ex-președintele Curții Supreme de Justiție (CSJ), Ion Druță, a ajuns pe masa magistraților Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pentru examinare în fond.
Foto: Ion Druță
„Precizăm că, despre terminarea urmăririi penale pe acest dosar, procurorii au informat opinia publică la 14 iulie 2022, după care, fostului președinte al CSJ, i-a fost oferită posibilitatea de a face cunoștință cu materialele cauzei penale, potrivit normelor procesual penale. Ex-președintele Curții Supreme de Justiție este învinuit de săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită (art.330/2 alin.(2) din Codul penal)”, menționează PA.

UNIMEDIA amintește că, începerea urmăririi penale pe numele magistratului, pentru „îmbogățire ilicită” a fost pornită în anul 2019.

La data de 25 iunie 2019 președintele CSJ Ion Druță a fost înlăturat temporar din funcție, alături de președintele Judecătoriei Chișinau, trei vicepreședinți ai instanței, șeful Inspecției Judiciare, Nicolae Clima și Oleg Sternioală, membru al Colegiului de Evaluare a Performanțelor Judecătorilor.

Însă la data de 24 iulie 2019, Ion Druță a revenit la șefia Curții Supreme de Justiție (CSM). Decizia a fost luată după ce Curtea de Apel Chișinău a accepatat cererea de chemare în judecată depusă de acesta împotriva Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). De asemenea, și președintele Judecătoriei Chișinău, Radu Țurcanu, a revenit în funcție.


Pub