(doc) Preotul din Glodeni care ar fi încercat să violeze un băiețel, decăzut din dreptul de a mai sluji. Decretul, semnat de Episcopul Marchel

Preotul care ar fi încercat să violeze un băiat de 11 ani în satul Cuhnești din raionul Glodeni a fost lipsit de dreptul de a sluji cele sfinte. Decretul a fost semnat de Episcopul de Bălţi şi Făleşti Marchel.

Foto: Simbol

Pentru încălcarea Canonului nr.25 al Sf.Apostoli, precum și al Canonului nr.32 al Sf. Vasile cel Mare, egumenul David (Roșca) se lipsește, începând cu ziua a 26-a a lunii iulie 2022, de dreptul de a sluji cele sfinte. Pe parcurs, în conformitate cu Canonul nr.6 (II-lea Sobor Ecumenic), Judecata Eparhială va cerceta circumstanțele în care s-au petrecut cele întâmplate, pentru a lua hotărâre definitivă, care va viza aflarea dânsului în rândul preoțimii”, se menționează în decret.

Caz șocant în nordul țării. Un preot a fost reținut de oamenii legii, după ce ar fi încercat să violeze un băiat în vârstă de 11 ani. Potrivit informațiilor, incidentul a avut loc în satul Cuhnești din raionul Glodeni.




Pub