Ultima oră! Guvernul propune Parlamentului prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile

Guvernul propune prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile, în contextul războiului din Ucraina. Solicitarea urmează a fi aprobată de Parlament. 

Foto: UNIMEDIA
„Propun să începem cu hotărârea Guvernului privind prelungirea stării de urgență, astfel ca să putem transmite repede în Parlament”, a spus prim-ministra, Natalia Gavrilița.

La data de 24 februarie Rada Supremă a votat pentru introducerea legii marțiale în Ucraina. Anunțul a fost făcut de mai mulți deputați pe conturile lor de Telegram. Ucraina a intrat în stare de război.

Atunci, Parlamentul a votat pentru instaurarea stării de urgență, la solicitarea Guvernului, ca urmare a conflictului armat izbucnit în țara vecină, Ucraina.

În dimineața aceleiași zile Putin a avut un discurs, în jurul orei 5.30 (4.30 ora Moldovei), în care a declarat că „toate analizele arată că confruntarea Rusiei cu aceste forțe este de neevitat”.

Ministrul de Externe de la Chișinău, Nicu Popescu, a anunțat că Moldova își evacuează diplomații de la Kiev, iar șefa statului a convocat CSS în legătură cu situația din Ucraina.

Pe 21 februarie 2022, președintele rus, Vladimir Putin, a aprobat solicitarea Dumei de a recunoaște independența republicilor separatiste Donețk și Lugansk din Ucraina. Și liderii celor două regiuni separatiste din Ucraina i-au cerut lui Putin să le recunoască independența. Decizia a venit după o lungă ședință a Consiliului de Securitate al Federației Ruse.


Pub