Fostul șef al SPPS, Iaroslav Martin, va apărea pe banca acuzaților: Dosarul legat de fals în acte publice, pe masa magistraților
Procuratura Anticorupție, informează că, astăzi 27 iulie 2022, dosarul penal în privința unui fost director al Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS), a ajuns pe masa magistraților Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pentru examinare în fond.
Foto: newsmaker.md
Amintim că, la 13 iulie 2022, procurorii i-au înaintat învinuirea ex-directorului Serviciului de Protecție și Pază de Stat, fiindu-i incriminată organizarea falsului în acte publice (art.42 alin.(3), art.332 alin.(2) din Codul penal).

Procuratura Anticorupție a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a ex-directorului Serviciului de Protecție și Pază de Stat Iaroslav Martin, pentru săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu (art.328 alin.(3) lit.b) din Codul penal). Acesta a fost revocat din funcție în decembrie 2020, iar șefa statului, Maia Sandu, declara atunci că se desfășoară o anchetă în privința acestuia, fără a oferi mai multe detalii.


Iaroslav Martin a fost numit în funcția de conducător al Serviciului de Protecție și Pază de Stat în iunie 2019. Decretul a fost semnat de către preşedintele de atunci, Igor Dodon, iar ulterior, în cadrul unei ceremonii oficiale, acesta a fost prezentat efectivului SPPS.


Pub