(foto) Irina Vlah s-a întâlnit cu Recep Erdogan: Bașcana l-a invitat la inaugurarea Complexului sportiv din Comrat, construit de Guvernul turc

Guvernatoarea Găgăuziei, Irina Vlah, a avut o întrevedere cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. În cadrul discuției au fost abordate situația politică și socio-economică din Republica Moldova, precum și provocările globale care amenință securitatea internațională.

Foto: fb/IrinaVlah
Irina Vlah a apreciat înalt rolul important al Republicii Turcia și al Excelenței Sale personal în creșterea stabilității relațiilor internaționale și soluționarea problemelor globale.

„Astăzi, Republica Turcia este un partener strategic pe arena internațională în asigurarea păcii, stabilității și securității. Acordul privind exportul de cereale este o mare victorie diplomatică pentru toate părțile implicate, reduce riscurile la adresa securității alimentare mondiale și dă speranță pentru rezolvarea contradicțiilor existente prin negocieri și căutarea compromisurilor. În acest proces dificil, Turcia, condusă de Excelența Voastră, este un bun exemplu de forță, înțelepciune și bunătate", a menționat Irina Vlah.

Vlah și-a exprimat profunda recunoștință Excelenței Sale pentru implementarea proiectelor de infrastructură de mari dimensiuni, implementate de Guvernul turc în autonomie - construcția Complexului sportiv și a Colegiului Industrial, lucrări de alimentare cu apă în orașul Vulcănești. Irina Vlah l-a invitat pe Recep Tayyip Erdogan să participe la deschiderea Complexului sportiv.



Pub