Debitul apei în râul Nistru a scăzut până la 8,5 m: În caz de nivel critic va fi solicitată deschiderea barajului de la hidrocentrala Dubăsari

Specialiștii „Apă - Canal Chișinău" monitorizează în permanență debitul râului Nistru, iar în cazul în care se va atinge nivelul critic, la gurile de captare a apelor de la stațiile de pompare, va fi solicitată deschiderea barajului de la hidrocentrala Dubăsari, pentru a asigura creșterea debitului minim necesar de apă. Totodată, în contextul scăderii debitului apei în râul Nistru, până la nivelul de 8,5 m, la gurile de captare, stația de pompare a apei continuă să activeze în regim normal, iar consumatorii din capitală sunt asigurați non-stop cu servicii de apă și canalizare.

Foto: chisinau.md

Pe această cale municipalitatea îndeamnă cetățenii orașului și agenții economici să consume rațional apa livrată centralizat, în contextul avertizării emise de Serviciul Hidrometeorologic de Stat de secetă hidrologică.

Operatorul municipal de apă și canalizare, recomandă în această perioadă consumul de apă doar în scopuri menajere, pentru a evita disfuncționalități ale serviciului prestat. Pentru scopuri agricole sau alte activități gospodărești, cum ar fi udatul gazonului sau a plantelor din gospodăria proprie, spălatul trotuarelor/aleilor și a mașinilor, umplerea piscinelor etc., cetățenii din municipiul Chișinău sunt îndemnați să utilizeze pe cât posibil apa pentru irigare din alte surse (fântâni, reutilizarea apei de ploaie etc.).

Ministerul Mediului a venit astăzi cu mai multe recomandări în contextul secetei.


Pub