Un autocar cu 62 de moldoveni la bord a fost implicat într-un accident în timp ce veneau din Portugalia. Pasagerii nu au avut de suferit

accident
Foto: www.leprogres.fr

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, prin intermediul Consulatului General al Republicii Moldova la Nisa, s-a autosesizat în legătură cu producerea, în seara zilei de 25 iulie, a unui accident rutier cu implicarea unui autocar care circula pe o rută regulată din Portugalia.

Autoritățile franceze au informat autoritățile moldovene că, în urma accidentului, toți cei 62 de cetățeni moldoveni aflați la bord nu au avut de suferit.

„Misiunea noastră diplomatică a contactat cu prefectura și filiala Crucii Roșii din regiunea dată pentru a le asigura concetățenilor noștri un loc de cazare și obiectele de primă necesitate.

În urma acțiunilor prompte întreprinse, toți pasagerii au fost cazați la gimnaziul din localitate. Totodată, compania de transport care efectua cursa respectivă a asigurat un alt autocar care a pornit din România spre Franța pentru a prelua pasagerii spre destinația finală”, informează MAEIE.

MAEIE menționează că responsabilii de la Consulatul General de la Nisa sunt în contact permanent cu autoritățile locale, cu compania de transport și cu cetățenii noștri, fiind disponibili de a întreprinde toate acțiunile consulare care se impun.

Amintim că autocarul cu 62 de moldoveni la bord, care se întorcea din Portugalia în Republica Moldova, a luat foc pe o autostradă din Franța. Potrivit presei franceze, nu au fost înregistrate victime, însă bagajele și bunurile pasagerilor au ars în totalitate.

Incidentul a avut loc luni, 25 iulie, pe șoseaua de centură Lyon. Potrivit informațiilor preliminare, incendiul ar fi pornit de la remorca autocarului care, din motive necunoscute, a luat foc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente