(doc) Cum argumentează Comisia pentru Situații Excepționale necesitatea prelungirii stării de urgență

comisia situații excepționale
Foto: Guvernul Republicii Moldova

Comisia pentru Situații Excepționale a emis astăzi, 27 iulie, o nouă dispoziție în propune și argumentează necesitatea prelungirii stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

În document se regăsesc argumentări pentru următoarele capitole: asigurarea securității energetice, gestiunea fluxului de refugiați și plasamentul temporar al acestora, securitatea la frontieră, impactul asupra domeniului transporturilor și securitatea alimentară.

Amintim că astăzi, 27 iulie, guvernul a dat undă verde prelungirii stării de urgență. Astfel, cabinetul de miniștri a solicitat parlamentului să prelungească starea de urgență pentru încă 60 de zile, începând cu data de 8 august. Mâine parlamentul urmează să ia decizia finală.

Amintim că starea de urgență în contextul războiului a fost instaurată pentru prima dată în Moldova în data de 24 februarie, atunci când Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.


Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente