„Dacă va fi necesar, Ucraina va putea lovi instalațiile militare de pe teritoriul Rusiei.” Cele mai importante evenimente din a 154-a zi de război

ucraina
Foto: Алексей Резников, Twitter

Astăzi este a 154-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 Orașul Bahmut, regiunea Donețk, riscă să ajungă în situația orașului Severodonețk, care se află în regiunea Luhansk. Trupele ruse se află practic în sudul orașului Bahmut, a declarat un fost consilier al șefului Administrației Regionale de Stat Donețk, transmite tsn.ua.

🟣 Armata rusă a bombardat cu obuze incendiare satul Pecenihi, din regiunea Harkiv. În urma atacului, în sat au izbucnit trei incendii și a fost distrusă o secțiune a conductei de gaz, transmite unian.net.

🟣 Armata rusă a pierdut în războiul cu Ucraina peste 40 000 de persoane. Informațiile au fost prezentate de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. Datele respective nu au fost confirmate de partea rusă.

🟣 Armata rusă a lansat rachete S-300 spre Harkiv. În urma atacului, șase persoane au fost rănite. Despre aceasta a anunțat primarul orașului Harkiv.

🟣 Ucraina, dacă va fi necesar, va putea lovi instalațiile militare de pe teritoriul Rusiei, din care este atacat teritoriului ucrainean. Acest lucru a fost anunțat de către secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională, Oleksi Danilov, transmite unian.net.

🟣 Armata ucraineană a deteriorat podul rutier Antonivka din regiunea Herson. Scopul acestei acțiuni, potrivit autorităților, a fost distrugerea rutele logistice și de transport ale rușilor.

„Podul Antonivka din regiunea Herson nu este distrus, dar din cauza pagubelor cauzate este imposibil să se deplaseze pe el”, acest lucru a fost anunțat de președintele interimar al administrației militare regionale Herson, Dmâtro Butrâm.

t.me/Tsaplienko

🟣 A fost ales un nou procuror general în Ucraina. Decizia a fost aprobată cu 299 de voturi. Mai multe detalii citiți în articol.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente