„Bсе о народе думает”. Alaiba îi răspunde lui Dodon: Are atâtea probleme cu justiția, dar el totuși face analize economice, se îngrijorează de investițiile capitale

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, îi sugerează fostului șef de stat, Igor Dodon, „să se concentreze pe demonstrarea nevinovăției proprii, să demonstreze societății că nu a furat și nu a făcut scheme, iar după ce răspunde la toate întrebările de genul ăsta, va avea șansa și dreptul moral să redevină o voce credibilă și reputabilă în societate”. Reacția deputatului vine după ce Dodon a spus că sub conducerea PAS avem cel mai mic nivel al investițiilor capitale din ultimul deceniu, iar ambasadorii UE trebuie să o roage pe Maia Sandu să nu mai spună „european” la acest proces rușinos.

Foto: UNIMEDIA
„Domnul Dodon „все о народе думает”... Are atâtea probleme cu justiția, dar el totuși face analize economice... Azi se îngrijorează de investițiile capitale. Nu de soarta proprie, nu de viitorul său, ci de investițiile capitale.

Domnul Dodon ar fi bine să se concentreze pe demonstrarea nevinovăției proprii, să demonstreze societății că nu a furat și nu a făcut scheme, să explice lucruri simple, de exemplu, de unde totuși atâta avere, lucrând toată viața la stat. Sau ce era, totuși în acel kuliok și ce salarii dădea Cornel în fiecare luni, cui și cât. Sau de unde bani pentru hoteluri de 20 mii euro noaptea. Sau ce era acolo cu Bahamas. Sau cum a „negociat” împrumutul rusesc de doi ani în urmă, în interesul cui - al țării noastre sau al Rusiei? Lista e prea lungă, nu o continui. Abia după ce răspunde la toate întrebările de genul ăsta, va avea șansa și dreptul moral să redevină o voce credibilă și reputabilă în societate”, scrie Alaiba.

Deputatul a mai scris că „guvernul actual, în pofida războiului din Ucraina și crizei energetice generate de Putin, părintele spiritual al lui Dodon, a alocat resurse pentru investiții și susținerea economică. Cât a fost posibil, în limita resurselor disponibile”.

„A fost aprobat săptămâna trecută Satul European, cu un buget de 2 miliarde de lei, investiții de 4 ori mai mari decât în anii precedenți. A fost triplat Fondul pentru întreprinderile mici și mijlocii. A fost mărit cu 60% Fondul de subvenționare în agricultură. A fost accelerată construcția a 300 km de drumuri naționale, iar multe din ele se vor finaliza în curând. Nu e destul. Suntem în continuare una din cele mai sărace țări din Europa. Nu e suficient. Vom continua și vom accelera. Iar domnul Dodon să își rezolve problemele cu justiția”, a conchis acesta.



Fostul șef de stat, Igor Dodon, a declarat astăzi că „sub conducerea PAS avem cel mai scăzut nivel al investițiilor capitale din ultimul deceniu”. Potrivit acestuia, în acest an avem o reducere dramatică a ponderii investițiilor în totalul cheltuielilor publice, iar dacă anul trecut ele au fost de 2,8%, atunci în acest an ele s-au redus cu 30% - până la 2% din totalul cheltuielilor publice. „Evoluția proastă a indicatorilor bugetari ne permite să afirmăm că până la finele anului acest indicator va continua să scadă. Reducerea investițiilor publice este determinată atât de cheltuielile prost organizate cât și de lipsa finanțării externe atât de mult trâmbițată”, a scris Dodon, pe Facebook.


Pub