‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
11.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleReprezentanți din Republica Moldova și Agrobiznes participă la BIOFACH 2022, cea mai mare expoziție...

Reprezentanți din Republica Moldova și Agrobiznes participă la BIOFACH 2022, cea mai mare expoziție mondială dedicată agriculturii eco

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În perioada 26-29 iulie la Nürnberg, Germania se desfășoară cea mai mare expoziție internațională dedicată sectorului organic – BIOFACH și VIVANESS.

Reprezentanți ai mass-media din 40 de țări vizitează expoziția, iar în acest an și Agrobiznes se alătură acestora, pentru a relata experiența producătorilor diferitor țări care au optat pentru producerea ecologică.

Republica Moldova este reprezentată de Asociația MOVCA, reprezentanți ai Asociației Obștești Educație pentru Dezvoltare și ai F2F/CNFA, IFOAM, care au asigurat suport constant în dezvoltarea agriculturii ecologice în Republica Moldova.

Pentru a prezenta țara la BIOFACH 2022 (B2B) au fost selectați prin concurs trei agenți economici –  Agroelit SRL, Crama Domnească SRL și grupul de companii Prograin Organic.

Pentru producătorii participanți din țară, evenimentul este de o importanță majoră în contextul în care Republica Moldova are o experiență redusă în ceea ce ține comerțul internațional cu produse ecologice, iar în cadrul platformei reușesc să creeze parteneriate cu diferite companii de peste hotare.

Pentru alte 3 companii din Moldova cheltuielile de participare au fost acoperite de către USAID APM.

‹ adv ›

Cele patru zile ale târgului vor prezenta expoziții interesante de produse, diverse oportunități de afaceri și un program educațional amplu.

Congresul BIOFACH 2022 și sesiunile Forumului BIOFACH vor fi organizate în jurul temei principale – Producerea organică, schimbările climatice. La acestea din Republica Moldova vor participa experții Luminița Crivoi (Agrobiznes), Liliana Calmațui (AED), Eugen Voinițchi (Asociația Patronală a Avicultorilor din Moldova), Tamara Șchiopu (Etnogastronomica), Daniela Fornea (EcoVisio).

La fiecare ediție, BIOFACH atrage un public de circa 50 de mii de vizitatori din întreaga lume, datorită celor peste 3000 de expozanți care asigură un sortiment organic atotcuprinzător de alimente proaspete și congelate, produse alimentare și rechizite, băuturi, gustări, materii prime, echipamente de procesare și ambalare și multe altele.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›