UPDATE. Alerta cu bombă de la Aeroportul Internațional Chișinău a fost falsă

aeroport
Foto: Poliția de Frontieră

O nouă alertă cu bombă a fost semnalată la Aeroportul Internațional Chișinău. Toate persoanele prezente pe teritoriul aeroportului au fost evacuate, iar înregistrările au fost oprite

UPDATE. Alerta cu bombă de la Aeroportul Internațional Chișinău a fost falsă. Șefa Serviciului de presă a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a declarat pentru #diez că la 17.45 au fost finalizate verificările.

Știrea inițială

Informația a fost confirmată pentru #diez de către șefa Serviciului de presă a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi.

Potrivit acesteia, angajații secției tehnico-explozibile sunt prezenți în aeroport pentru a executa verificările de rigoare.

Amintim că, compania Air Moldova a anunțat astăzi, 25 iulie, că pe parcursul zilei vor fi întârzieri operaționale și rețineri de zbor pentru călătoriile spre și din Frankfurt, Milano și Istanbul.

Potrivit Air Moldova, dificultățile în operarea zborurilor conform orarului stabilit au apărut din cauza alertelor cu bombă frecvente din ultima perioadă.

Amintim că ieri a fost înregistrată cea de-a a opta alertă cu bombă de la Aeroportul Chișinău din ultima perioadă. Totodată, astfel de alerte false sunt anunțate periodic în diferite instituții ale statului sau private. Totul a început pe 5 iulie, când peste 50 de alerte cu bombă au fost anunțate pe întreg teritoriul republicii: la parlament, la guvern, la instituții judecătorești, în centre comerciale, în spitale, la Aeroportul Internațional Chișinău etc. Despre acestea autoritățile au fost informate prin intermediul poștei electronice.

Potrivit autorităților, pe caz sunt bănuite mai multe persoane atât din țară, cât și de peste hotare, iar aceste acțiuni sunt făcute cu scopul de a destabiliza și de a crea neliniște în societate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente