La UTM s-a desfășurat o școală de vară internațională în inginerie auto. Au participat studenți din Republica Moldova și România

școala 2
Foto: UTM

În perioada 18-24 iulie 2022, Departamentul Microelectronică și Inginerie Biomedicală, Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică, Universitatea Tehnică a Moldovei, a organizat Şcoala Internaţională de Vară în Inginerie Auto cu participarea studenților din Republica Moldova (UTM și UASM) și România (TUIASI), în cadrul Proiectului „Cross-Border Regional Huh of Competences for the Automotive Industry” – 2SOFT/1.1/11, în colaborare cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, România și Universitatea Agrară de Stat din Moldova, Republica Moldova.

La deschiderea școlii de vară, mesaje de salut au rostit rectorul Universității Tehnice a Moldovei, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN; decanul Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică, conf. univ., dr. Dumitru CIORBĂ; coordonatorul proiectului (Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, România), conf. univ., dr. ing. Nicolae LUCANU; managerul de proiect (Universitatea Tehnică a Moldovei), lect. univ. Nicolai ABABII; managerul de proiect (Universitatea Agrară de Stat din Moldova), conf. univ., dr. Igor BEȘLEAGA; şeful Departamentului Transporturi, FIMIT, UTM, conf. univ., dr. Victor CEBAN.

Foto: UTM

Școala de vară s-a axat pe tendințele actuale în dezvoltarea și cercetarea auto. Astfel, în cadrul școlii s-au abordat așa subiecte ca: Cercetări și inovații în domeniul automotive; Sisteme de bord de comandă pentru automotive; Automotive electrice și hibride; Sisteme de testare și diagnosticare tehnică a autovehiculelor; Start-upuri în domeniul automotivelor. La fel, au fost organizate excursii la companiile autoservice și producătoare componente auto din Republica Moldova (ÎTŞ „Informbusiness” SRL și DAAC Hermes SA); vizite la FabLab ChișinăuClubul Ingineresc Micro Lab și Laboratoarele de studii și cercetare a Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică.

În plan general, activitățile școlii de vară au avut ca scop un set cuprinzător de abilități tehnice și soft skills pentru studenții participanți, care ar permite comunicarea interculturală, colaborarea și munca în echipă.


Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente