Detalii despre perchezițiile din dosarul finanțării ilegale a Partidului „ȘOR”. Ce au descoperit autoritățile

sor
Foto: Facebook/Partidul Șor

În urma perchezițiilor pe marginea dosarului penal privind finanțarea ilegală a Partidului „ȘOR”, descinse în această dimineață de către Serviciul de Informații și Securitate (SIS), Procuratura Anticorupție și Centrului Național Anticorupție (CNA), au fost descoperite instrumente, documente și obiecte folosite în săvârșirea infracțiunii.

Așadar, în cadrul urmăririi penale, la președinții și secretarii organizațiilor de partid, unde au fost operate percheziții domiciliare și a mijloacelor de transport, au fost ridicate documente, înscrisuri, corespondență, înscrisuri de ciornă și alți purtători materiali de informații, în care ar fi reflectate date cu privire la persoane fizice sau juridice care ar fi beneficiat de plăți ilicite pentru prestarea de servicii sau activități în interesul partidului, din fonduri ilegale.

Totodată, la fața locului au fost descoperite suporturi de date electronice, precum telefoane mobile, hard-disck-uri portabile, agende electronice, laptopuri, ce ar conține date ce ar proba finanțarea ilegală a formațiunii politice.

Informațiile urmează a fi examinate, apreciate și coroborate în cumul cu alte probe administrate în cadrul cauzei penale.

Amintim că în această dimineață, ofițerii CNA, SIS și procurorii anticorupție s-au deplasat în aproximativ 97 de locații de pe teritoriul Republicii Moldova, pentru a efectua percheziții pe marginea dosarului penal privind finanțarea ilegală a Partidului „ȘOR”.

De asemenea, amintim că aceasta este a doua percheziție de acest fel din luna iulie. 

În data de 21 iulie, atunci când au avut loc perchezițiile, a fost ridicată imunitatea parlamentară a Marinei Tauber. Aceasta a fost reținută de procurori și a primit mandat de arest preventiv pentru 30 de zile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente