Tauber, un nou mesaj din Penitenciar: Mult stimate președinte Ilan Șor, colegi deputați, dragă echipă din Orhei și Bălți... nu vom trăda Patria, ca Sandu și Grosu

Deputata Șor, Marina Tauber, aflată în arest în penitenciarul nr. 13 a transmis un mesaj prin intermediul avocatului său. Aceasta s-a adresat către Ilan Șor, colegilor de partid și simpatizanților Partidului Șor. „Susținerea voastră înseamnă foarte mult pentru mine”, a menționat Tauber. Totodată, deputata a menționat că „nu vom trăda Patria, așa cum a făcut Maia Sandu și Igor Grosu”.

Foto: Captură de ecran
„Mult stimate președinte Ilan Șor, stimați colegi deputați, dragă echipă a Partidului „Șor” din Orhei, colegii mei dragi din Bălți, Chișinău și din toată țara, vă mulțumesc enorm pentru prezența voastră la Judecătoria Ciocana, dar și pentru susținere și sprijin. De asemenea, le mulțumesc tuturor membrilor și simpatizanților Partidului „Șot”. Susținerea voastră înseamnă foarte mult pentru mine. Faptul că voi petrece în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 nu trebuie să ne întristeze. Eu vă promit că voi fi puternică și vă rog și pe voi să-mi promiteți același lucru. Maia Sandu și PAS ne șantajează, vor să ne distrugă, vor să le respectăm condițiile. Nu le va reuși nimic. Nimic! Pe noi nimeni nu ne oprește și nici nu ne va opri. Mă mândresc cu decizia dlui Șor de a refuza orice conlucrare cu ei și așa va fi și de acum încolo, chiar dacă presiunea va fi din ce în ce mai mare.

Nu vom trăda Patria, așa cum a făcut Maia Sandu și Igor Grosu, nu vom opri lupta noastră pentru interesele oamenilor și ne vom îndeplini toate promisiunile pe care le-am făcut în fața cetățenilor, care ne-au delegat în Parlament. Maia Sandu, încetați să ne mai șantajați! Toată lumea știe că după decizia de astăzi în privința mea, îl șantajați și pe Ilan Șor. Noi vom merge înainte, iar lupta noastră va fi și mai puternică.

Dragi cetățeni ai Republicii Moldova, Repet, sunt nevinovată și nu recunosc ceea ce mi se impută. Astăzi, am citit încheierea judecătorească prin care am fost pusă sub învinuire și chipurile au fost prezentate „probe”. Foaie verde și povești, nicio probă, nicio dovadă că sunt vinovată. Altfel spus, doar cuvinte, cifre, presupuneri, aberații. Voi continua să vă țin la curent, voi continua să scriu, pentru că am multe de spus. Dumnezeu a spus: Teme-te de lacrimile omului pe care l-ai obijduit, căci el îmi va cere ajutorul și eu îl voi ajuta. Este valabil pentru toți cei implicați în această murdărie împotriva partidului și întregii noastre echipe a lui Ilan Șor. Nu credeți în speculații și manipulări. Adevărul va ieși la iveală! Vă îmbrățișez pe toți! P.S. Acest mesaj este transmis prin intermediul avocatului care mă reprezintă”, a menționat Tauber.

Avocații Marinei Tauber vor contesta decizia magistraților de la Ciocana privind aplicarea arestului în penitenciarul 13. Iulian Balan spune că „regretă faptul că instanța nu a ținut cont de argumentele de drept a cazuei”. „E o soluție injustă, neîntemeiată și evident că va fi contestată la instanța ierarhic superioară”, a spus avocatul.

Marina Tauber a primit 30 de zile de arest în penitenciarul 13. Aceasta a spus că probele prezentate de procurori sunt povești și că se așteaptă la o decizie corectă.

Avocatul Iulian Balan la fel a declarat că probele sunt speculative.

Deputata Marina Tauber a fost pusă sub învinuire pe două capete de acuzare. Este vorba despre „acceptarea cu bună știință a finanțării Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat, acțiuni infracționale care se încadrează conform elementelor infracțiunii prevăzute la art. 181/2 alin. (5) din Codul penal, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor” pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate, infracțiune prevăzută la art.181/2 alin.(1) din Codul penal”.

Procurorul General interimar, Dumitru Robu, a înaintat în Parlament două cereri de ridicare a imunității în privința deputatei Șor Marina Tauber. Aceasta este vizată în două cauze penale pornite pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului Politic „Șor” din partea unui grup organizat, acțiuni infracționale care se încadrează conform elementelor infracțiunii prevăzute la art. 181/2 alin. (5) din Codul penal, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor” pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate, infracțiune prevăzută la art.181/2 alin.(1) din Codul penal.

Tauber a declarat că deține informația precum că va fi reținută.

Deputata Șor Marina Tauber a rămas din nou fără imunitate parlamentară. Cererile procurorului general interimar Dumitru Robu au fost aprobate de deputații PAS și Șor.

Tot joi, procurorii au descins cu percheziții în biroul deputatei. Ulterior deputata a fost reținută.



Pub