Start admitere 2022 la UTM. Campusurile unde poți depune actele

r-20

Comisia de Admitere a Universității Tehnice a Moldovei este pregătită se dea startul Admiterii-2022 și să primească de mâine, 25 august, candidații care au decis să urmeze o facultate la unica instituție de învățământ superior tehnico-ingineresc din Moldova – UTM, scrie utm.md.

Întruniți cu o zi înainte de marele eveniment, membrii Comisiei de Admitere a UTM au pus la punct ultimele detalii privind buna organizare și desfășurare a campaniei de admitere.

În deschiderea ședinței, rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel Bostan a salutat noii membri ai Comisiei din partea celor trei facultăți, proaspăt aderate prin fuziunea (absorbția) Universității Agrare de Stat din Moldova. Secretarul responsabil al Comisiei de Admitere a UTM, Radu MELNIC, a trecut în revistă particularitățile Regulamentului de admitere din anul curent, iar Vasile Derevlenco, proiectant software în cadrul Direcției Tehnologia Informației și Comunicații, UTM, s-a referit la aspectele principale ale sistemului informațional de admitere. Un accent deosebit în această ordine de idei s-a pus pe familiarizarea reprezentanților Comisiei de admitere, inclusiv din partea celor trei facultăți fuzionate la UTM – de Medicină veterinară, Horticultură, Agronomie, cu Aplicațiile de preadmitere și admitere, astfel ca introducerea și procesarea datelor candidaților la studii să se efectueze calitativ, în timp optim.

În contextul pregătirilor către campania de admitere a fost apreciat aportul studenților voluntari, care au instalat în campusul academic Râșcani al UTM panouri cu mesaje motivaționale despre importanța studiilor în inginerie și a specialităților inginerești: „Alege UTM!”, „Vino să devii inginer”, „Țara nu se poate ridica decât prin ingineri” etc. În acest sens reprezentanților Serviciului studențesc, prezenți la ședință, li s-au adus mulțumiri, subliniindu-se aportul pe care îl aduc an de an în diseminarea specialităților UTM în mediul tinerilor.

Amintim că sesiunea de bază a Admiterii-2022 se va desfășura în perioada 25 iulie-2 august, Comisia de Admitere a UTM urmând să-și desfășoare activitatea atât în campusul academic Râșcani al UTM, cât și în campusul Petricani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente