(audio) Plîngău publică discuții despre „acel Spînu”, care i-a avertizat pe cei de la Șor despre „proverca” procurorilor. Andrei Spînu: Am să vă dau un indiciu

Președintele Platformei DA, Dinu Plîngău, a publicat o stenogramă care prezintă o discuție cu un membru Șor și o altă persoană despre faptul că turnătorul ar fi un oarecare Spînu. „Din înregistrarea audio se presupune că anume Spînu i-a informat despre o eventuală „provercă” care urma să aibă loc într-un local unde se întâlneau cei de la Șor. Deci, până a fi reținerile se spune că Tauber știa că va fi reținută, iar Spînu le-a explicat problema”, a scris Plîngău pe Facebook și a cerut „marelui dominator să vină cu explicații publice”. Ministrul Andrei Spînu a venit cu o reacție.

Foto: UNIMEDIA

„De la cel mai înalt nivel, mai mulți membri ai grupului criminal organizat au fost informați despre perchezițiile și reținerile care urmau să aibă loc. E vorba despre sabotaș și corupție. A fost intentat și un dosar penal în privința asta. În rezultat, unii au fugit, iar alții s-au pregătit să se victimizeze. În una din înregistrările audio, în care se aude o discuție dintre un lider de la partidul Șor (se presupune că e Himici și Vitiuc), se spune că cei de la Șor au avut o comunicare cu Spînu.

Din înregistrarea audio se presupune că anume Spînu i-a informat despre o eventuală ,,provercă” care urma să aibă loc într-un local unde se întâlneau cei de la Șor. Deci, până a fi reținerile se spune că Tauber știa că va fi reținută, iar Spînu le-a explicat problema. Acel Spînu care, potrivit lui, nu a fost invitat la procuratură să dea explicații pe dosarele fraudării mai multor licitații, are o comunicare cu Șor despre ,,tipa proverca”. Marele dominator trebuie să vină cu explicații publice și în fața societății și în fața procuraturii! Deja prea multe scandaluri și bănuieli în jurul acestui ministru”, a scris Plîngău.

Andrei Spînu a respins acuzațiile și a venit cu un indiciu. În opinia sa, Spînu, care discută cu un membru de la Șor, este Oleg Spînu, avocatul lui Ruslan Popov, fostul adjunct al lui Stoianoglo.

„Voi oferi eu un indiciu: să verifice cine a fost avocatul lui Ruslan Popov, adjunctul lui Stoianoglu. Nu cumva la fel este Spînu?

Acum, devine mai clar cine a acoperit dosarul Șor și cine a informat persoanele din anturajul acestuia despre anchetă. Cât nu s-ar ascunde ei, mai devreme sau mai târziu, toți șmecherii vor ajunge acolo unde le este locul. În mod normal, ar trebui să merg în judecată și să cer investigarea cazului. Nu o voi face.

Dar voi adresa doar o întrebare către redacția ZdG: cine este sursa care v-a dezinformat? Cred că e corect, față de cititorii Dvs., să o faceți publică. Deja e de interes public. Cel mai probabil această sursă apară hoții”, a scris Spînu.

Oleg Spînu va reveni cu o reacție.

Procuratura a deschis dosar după ce Ilan Șor a declarat săptămâna trecută că vor urma rețineri și percheziții cu implicarea mai multor membri ai partidului Șor. „E clar că a fost o scurgere”, a spus Sandu.


Pub