Ultima oră! Marina Tauber, pusă sub învinuire: Procurorii cer 30 de zile de arest

Deputata Marina Tauber a fost pusă sub învinuire pe două capete de acuzare. Este vorba despre „acceptarea cu bună știință a finanțării Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat, acțiuni infracționale care se încadrează conform elementelor infracțiunii prevăzute la art. 181/2 alin. (5) din Codul penal, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor” pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate, infracțiune prevăzută la art.181/2 alin.(1) din Codul penal”. Informația a fost oferită pentru UNIMEDIA de către Mariana Cherpec, procurora responsabilă de comunicare cu mass-media.

Foto: captură video

Totodată, procurorii anticorupție au înregistrat demersul de aplicare a măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 zile, care se va examina de magistrații Judecătoriei Chișinău cu sediul Ciocana.

Joi dimineața, procurorii anticorupție în comun cu ofițerii CNA au descins cu percheziții în mai multe locații, în cadrul unui dosar penal pornit pe faptul finanțării ilegale a Partidului politic „Şor”.

Procurorul General interimar, Dumitru Robu, a înaintat în Parlament două cereri de ridicare a imunității în privința deputatei Șor Marina Tauber. Aceasta este vizată în două cauze penale pornite pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului Politic „Șor” din partea unui grup organizat, acțiuni infracționale care se încadrează conform elementelor infracțiunii prevăzute la art. 181/2 alin. (5) din Codul penal, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor” pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate, infracțiune prevăzută la art.181/2 alin.(1) din Codul penal.

Tauber a declarat că deține informația precum că va fi reținută.

Deputata Șor Marina Tauber a rămas din nou fără imunitate parlamentară. Cererile procurorului general interimar Dumitru Robu au fost aprobate de deputații PAS și Șor.

Ulterior, procurorii au descins cu percheziții în biroul deputatei. Ulterior deputata a fost reținută.


Pub