(video) Protest în fața judecătoriei, în susținerea Marinei Tauber: Partidul „Șor” îi stă guvernării ca un os în gât

(update) Simpatizanți, membri și deputați ai Partidului „ȘOR” au participat astăzi la o acțiune de protest în fața Judecătoriei Ciocana și au cerut eliberarea deputatului Marina Tauber. Participanții la protest au scandat lozinci prin care au cerut o justiție corectă și echitabilă și au cerut demisia procurorului general interimar, Dumitru Robu, precum și a președintelui Maia Sandu, la inițiativa căreia au loc atacurile la adresa Partidului „ȘOR”.

Foto:

Prezent la protest, primarul orașului Orhei, Pavel Verejanu, a declarat că acuzațiile la adresa Marinei Tauber sunt aberații lipsite de sens, iar totul este o comandă venită din partea guvernării.

„Noi vedem cu se fabrică aceste dosare pe numele reprezentanților partidelor de opoziție. Trăim azi într-un stat dictatorial. PAS a promis o justiție independentă și echitabilă, data astăzi ce vedem. SIS este la cheremul lor, CNA la fel, Procuratura la fel. Și atunci despre ce democrație vorbim?”, a declarat primarul orașului Orhei, Pavel Verejanu.

În același timp, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a declarat că guvernarea, prin acțiunile ei, uzurpă puterea de stat.

„Noi asistăm astăzi la uzurparea puterii de stat de către actuala guvernare. Este timpul ca justiția să-și facă treaba și astăzi instanța are ocazia să demonstreze acest lucru. Ultimul sondaj arată că peste 60% din populație vrea alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate. Iată de ce Marina Tauber este hărțuită. Iată de ce Partidul „ȘOR” este ținta actualei guvernări. Să țineți minte, nimeni nu ne va sta în cale. Avem susținerea oamenilor”, a declarat Dinu Țurcanu.

La rândul său, deputatul Partidului „Șor”, Reghina Apostolva a declarat că formațiunea lui Ilan Șor le stă guvernanților ca un os în gât.

„Partidul „ȘOR” este partidul care a reușit să demonstreze, începând cu anul 2015, că este în stare să schimbe în bine viața oamenilor, chiar și pe timpuri grele. Ilan Șor a demonstrat azi la Orhei. Proiectele începute în 2015 continuă și astăzi. Partidul „ȘOR” lucrează pentru oameni, iar acest lucru se vede. Acesta es și motivul pentru care guvernarea nu poate înghiți partidul nostru. Le stăm ca un os în gât. Partidul „ȘOR” vorbește deschis despre cât de prost lucrează guvernarea astăzi și câtă sărăcie a adus PAS de când a preluat puterea. În vest, atunci când un partid aflat la guvernare nu poate să respecte promisiunile cu care a mers în campanie, își dă demisia, iar în locul lor vin alții care pot și ști cum să lucreze. Ilan Șor a preîntâmpinat despre aceste presiuni, iar despre scoaterea Partidului „ȘOR” în afara legii. Pe hârtie puteți să ne închideți, dar nu puteți să închideți sutele de mii de susținători ai. Partidului”, a declarat Regina Apostolva.

În același timp, deputatul Partidului „ȘOR”, Vadim Fotescu, a spus, în fața susținătorilor Marinei Tauber că tot ce se întâmplă astăzi este o mare farsă, iar reținerea și arestarea Marinei Tauber este ilegală.

„Vă spun asta în calitate de jurist. Toate acuzațiile sunt false și nu există niciun motiv nici pentru reținerea, nici pentru arestarea ei. A fost plecată din țară recent, dar a revenit, știind că opoziția va fi presată. Scopul acestor acțiuni este de a-i speria pe oameni, de a-i speria pe oameni să nu protesteze față de nelegiuirile guvernării PAS. Este o tentativă de a le închide gura tuturor. Dar în toată țara oamenii vor să lupte și vor să iasă la proteste. Din păcate, partenerii din vest ai actuale guvernări nu aud vocea opoziției, însă vor trebui să o audă, pentru că în curând poporul de va răscula”, a mai spus Vadim Fotescu.


14:20 Marina Tauber: Mă aștept la o decizie corectă.



Pub