Ultima oră! Marina Tauber a primit 30 de zile de arest în penitenciarul 13. Deputata: „Era de așteptat”

Deputata Marina Tauber a primit 30 de zile de arest preventiv în penitenciarul 13. Decizia a fost luată astăzi de magistrații Judecătoriei Ciocana.

Foto: captură video

„Era de așteptat”, a comentat deputata, decizia magistraților.

„Instanța a admis demersul procurorilor. Motivele care au determinat înaintarea acestui demers a fost prezența a câtorva riscuri, unul dintre care săvârșirii de noi infracțiuni, învinuita aflându-se sub măsură preventivă cu obligația de a nu părăsi țara, aplicată pe o altă cauză penală aplicată pe 27 mai. 

La 11 iulie a săvârșit o altă infracțiune, prin falsificarea raportului prezentat Comisiei Electorale Centrale privind gestiunea partidului Șor. Un alt risc existent este că în cadrul măsurilor și acțiunilor de urmărire penală a fost stabilit că la 21 iulie, prin perchezițiile petrecute, a fost stabilit că și computerul personal a învinuitei, cât și cele utilizate de alți membri a partidului unde a fost efectuat percheziții în sediu, pe aceste computere au fost reinstalate sistemul de operare, iar alți participanți care la fel au semnat raportul prezentat CEC s-au sustras de la urmărire penală părăsind țara”, a spus procurorul.

Mai devreme, deputata Marina Tauber a  spus că se așteaptă la o decizie corectă din partea judecătorilor. Declarația a fost făcută cu puțin timp în urmă la Judecătoria Ciocana.

Deputata Marina Tauber a fost pusă sub învinuire pe două capete de acuzare. Este vorba despre „acceptarea cu bună știință a finanțării Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat, acțiuni infracționale care se încadrează conform elementelor infracțiunii prevăzute la art. 181/2 alin. (5) din Codul penal, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor” pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate, infracțiune prevăzută la art.181/2 alin.(1) din Codul penal”.

Procurorul General interimar, Dumitru Robu, a înaintat în Parlament două cereri de ridicare a imunității în privința deputatei Șor Marina Tauber. Aceasta este vizată în două cauze penale pornite pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului Politic „Șor” din partea unui grup organizat, acțiuni infracționale care se încadrează conform elementelor infracțiunii prevăzute la art. 181/2 alin. (5) din Codul penal, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor” pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate, infracțiune prevăzută la art.181/2 alin.(1) din Codul penal.

Tauber a declarat că deține informația precum că va fi reținută.

Deputata Șor Marina Tauber a rămas din nou fără imunitate parlamentară. Cererile procurorului general interimar Dumitru Robu au fost aprobate de deputații PAS și Șor.

Tot joi, procurorii au descins cu percheziții în biroul deputatei. Ulterior deputata a fost reținută.


Pub