Putin pariază pe o armă veche în Ucraina: Mai puternică decât rachetele furnizate de Statele Unite

23 Iul. 2022, 07:03
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Iul. 2022, 07:03 // Actual //  Lupu Eduard

La aproape 5 luni de când Vladimir Putin a ordonat invazia din 24 februarie 2022, care a devastat anumite părți din Ucraina, Rusia speră că hotărârea occidentală va fi slăbită de alarma creșterii prețurilor la energie și alimente la nivel mondial. Însă acum, liderul de la Kremlin pariază pe o armă veche mai puternică decât oricare dintre rachetele furnizate de Statele Unite și aliații săi europeni ai Ucrainei: timpul.

Oficialii ruși televiziunea de stat de la Moscova se bucură deschis de căderea prim-miniștrilor britanic, Boris Johnson și italian, Mario Draghi, prezentându-le demisiile ca pe niște urmări ale sancțiunilor de ”auto-vătămare” impuse de Occident Rusiei, potrivit FX Empire.

Ei se întreabă în continuare, cine din Occident va fi următorul lider care va cădea?
Putin, care împlinește 70 de ani în octombrie, a spus Occidentului luna asta că războiul abia începe în Ucraina și că dacă îndrăznește Statele Unite pot să încerce să învingă Moscova.

”Pariul lui Putin este că poate reuși într-un război de uzură”, a spus săptămâna asta directorul CIA, William Burns, fost ambasador al SUA la Moscova, la Forumul Aspen Security.

Fostul spion KGB pariază că poate ”ștrangula economia Ucrainei și uza populația Europei și conducătorii ei și poate uza și Statele Unite pentru că, în viziunea lui Putin, americanii suferă întotdeauna de tulburare cu deficit de atenție și, știți, vor fi distrași de altceva”, a spus Burns.

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat miercuri că ambițiile Moscovei în Ucraina au depășit acum cu mult regiunea estică din Donbas. Iar Consiliul de securitate națională din SUA a anunțat că are informații că Rusia se pregătește să anexeze întregul Donbas, precum și zone de-a lungul coastei de sud a Ucrainei, inclusiv Herson și Zaporozhzia.

”Mesajul retoric pe care Lavrov pare să-l transmită către Occident este: cu cât războiul durează mai mult, cu atât pretindem mai mult”, a spus Vladislav Zubok, profesor de istorie la Universitatea de economie din Londra.

În condițiile în care Rusia își exportă în continuare bogăția din resursele naturale și cu sprijinul crucial din partea Chinei, Putin pariază că Rusia poate strânge încet Ucraina, în timp ce Moscova poate îndura mai multă durere decât un Occident, pe care îl consideră decadent.

Însă numai timpul va spune dacă cel mai periculos pariu al guvernării de 22 de ani al lui Putin va da roade.

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău