IGSU vine cu recomandări pentru cetățeni în contextul temperaturilor ridicate de afară

canicula
Foto: Jeremy Bezanger

În contextul temperaturilor ridicate de afară, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor, evitând utilizarea focului pe suprafețe deschise în special în preajma lanurilor cu cereale, spații forestiere și locuri de agrement.

În condiții de temperaturi ridicate și umiditate redusă, orice scânteie poate produce incendii pe arii extinse.

Pompierii recomandă cetățenilor să se hidrateze corespunzător și să evite ieșirile în stradă la orele amiezii. Mai mult, o atenție separată este acordată scăldatului în perioada estivală, astfel persoanele sunt rugate să evite intrarea în apele bazinelor acvatice neamenajate și nedotate cu stații de salvare.

Salvatorii atenționează oamenii să-și monitorizeze copiii și să nu le permită scăldatul în locuri neautorizate pentru evitarea riscului de înec.

În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.


Amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat un nou cod galben pe teritoriul Republicii Moldova, care va fi valabil în perioada 23-29 iulie.

În intervalul 23-29 iulie, se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural/caniculă, fiind posibilă aprinderea culturilor agricole, a depozitelor de furaje, a zonelor cu vegetaţie forestieră, a locuinţelor şi a anexelor gospodăreşti. 

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în această perioadă, temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între 33 și 35 de grade Celsius.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente