(audio +18) „200 de mii $ lui Filea? Pentru ce? Ia i*al”: CNA publică discuții despre banii primiți de Kirkorov și Morgenshtern

Centrul Național Anticorupție a publicat noi discuții despre onorariile acordate artiști ruși pentru concerte, de către partidul Șor care ar fi finanțat ilegal. Discuțiile sunt despre Filip Kirkorov și banii pe care i-ar fi primit pentru concertul de la Chișinău, care nu a mai avut loc.

Foto: UNIMEDIA

Vedeți aici discuția celor doi:


Ieri dimineață, procurorii anticorupție în comun cu ofițerii CNA au descins cu percheziții în mai multe locații, în cadrul unui dosar penal pornit pe faptul finanțării ilegale a Partidului politic „Şor”.

Procurorul General interimar, Dumitru Robu, a înaintat ieri în Parlament două cereri de ridicare a imunității în privința deputatei Șor Marina Tauber. Aceasta este vizată în două cauze penale pornite pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului Politic „Șor” din partea unui grup organizat, acțiuni infracționale care se încadrează conform elementelor infracțiunii prevăzute la art. 181/2 alin. (5) din Codul penal, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor” pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate, infracțiune prevăzută la art.181/2 alin.(1) din Codul penal.

Tauber a declarat că deține informația precum că va fi reținut.

Deputata Șor Marina Tauber a rămas din nou fără imunitate parlamentară. Cererile procurorului general interimar Dumitru Robu au fost aprobate de deputații PAS și Șor.

Mai devreme, procurorii au descins cu percheziții în biroul deputatei. Ulterior deputata a fost reținută.


Pub